Postoji trik za jednostavno ljuštenja paprika za ajvar. Iako je pečena paprika meke teksture, njena je kožica tvrda i opora pa ne doprinosi ni ukusu ni izgledu jela koje pripremate, piše Lifehacker.
Za početnike koji prvi put prave ajvar ili druge poslastice od paprike, skidanje kožice može biti prava noćna mora. Ali uz ovaj mali trik, taj će deo posla postati nezamislivo lagan. Tajna je u tome da pečene paprike odmah nakon vađenja sa pečenja treba pokriti.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Možete ih ubaciti u duboku činiju i prekriti plastičnom folijom ili staviti u lonac pa prekriti poklopcem. Isti je rezultat i ako ih zatvorite u papirnatu vrećicu ili plastičnu kutiju za hranu. Možete ih jednostavno pokriti i krpom.
Paprike će ispustiti višak tečnosti i pare, a to omekšava kožicu i omogućava vam da je ogulite bez muke. Možete ih guliti prstima ili papirnatim kuhinjskim ubrusom ako se brinete da će vam na koži ostati mrlje. Ako želite zadržati aromu dima, paprike gulite u posudi s vodom, a poslije vodu iskoristite prilikom pripreme jela.
Paprike ne treba držati poklopljenim dugo, nego tek toliko da se ohlade, dovoljno da ih možete držati u ruci a da se opečete. Prosečno je to oko 15 minuta za manje količine, odnosno oko pola sata za veće količine.
Kad ih oljuštite, spremne su za pripremu. Možete ih naseckati kao dodatak umacima, salatama, pečenom mesu ili drugoj hrani, ili da pripremite ajvar.
KEJT MIDLTON NOSILA KOMAD SRPSKE KREATORKE: Haljina za kojom je odlepio ceo svet! Iznenadićete se koliko košta

TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU 3000 DINARA I 1500 FREE SPINOVA SAMO U ADMIRAL BETU
VODITELJKA SAZNALA DA JE SUPRUG VARA SA PEVALJKOM: Otkrila detalje burnog raskida sa trećim suprugom: DALA SAM MU 24 SATA DA...

OTKRIJTE ČAROLIJU ZAPADNE SRBIJE Tara, Drina, Bajina Bašta i Ljubovija - letovanje koje se pamti do kraja života!

Bez ovoga nikako ne idite na plažu: Nećete izgoreti, koža će vam biti zahvalna, a još ćete uštedeti!

Neodoljiva ponuda! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 418€ – na samo dva sata leta od Vas!

MAKSIM GORKI JE UŽIVAO U VRNJAČKOJ BANJI! Ruski pisac je bio oduševljen Srbijom i Srbima
Ostala je sama na dan svadbe u venčanici za stolom punim hrane: Do smrti se nije pomerila odatle, a kad je umrla...

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!

Casa Maiac – Upoznajte Kosmaj inspirisan Toskanom
KAMIONOM SE NAMERNO ZALETEO U POLICIJSKE AUTOMOBILE?! Uhapšen vozač iz Žitišta zbog napada na službeno lice

Rezultat odluke suda u Užicu - ima tek da bijemo policiju! Novaković sramno ističe da bi ponovio krivično delo (VIDEO)

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

Od slučajnog otkrića, do banje koju zna cela Evropa: Lekovita voda je bila pravi hit u apotekama

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!

Domaćica
24.08.2024 18:43Pečene paprike ubacite u plastičnu kesu, koja je u šerpi. Šerpa se poklopi. Kad se kesa napuni, veže se, pa preko nje stavlja druga i tako redom