Proveren trik za najbrže ljuštenje pečenih paprika: Uklonite kožicu u samo jednom potezu

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 22.08.2024 14:53 1

Za početnike koji prvi put prave ajvar ili druge poslastice od paprike, skidanje kožice može biti prava noćna mora

pečene paprike

Shutterstock

Postoji trik za jednostavno ljuštenja paprika za ajvar. Iako je pečena paprika meke teksture, njena je kožica tvrda i opora pa ne doprinosi ni ukusu ni izgledu jela koje pripremate, piše Lifehacker.

Za početnike koji prvi put prave ajvar ili druge poslastice od paprike, skidanje kožice može biti prava noćna mora. Ali uz ovaj mali trik, taj će deo posla postati nezamislivo lagan. Tajna je u tome da pečene paprike odmah nakon vađenja sa pečenja treba pokriti.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Možete ih ubaciti u duboku činiju i prekriti plastičnom folijom ili staviti u lonac pa prekriti poklopcem. Isti je rezultat i ako ih zatvorite u papirnatu vrećicu ili plastičnu kutiju za hranu. Možete ih jednostavno pokriti i krpom.

Paprike će ispustiti višak tečnosti i pare, a to omekšava kožicu i omogućava vam da je ogulite bez muke. Možete ih guliti prstima ili papirnatim kuhinjskim ubrusom ako se brinete da će vam na koži ostati mrlje. Ako želite zadržati aromu dima, paprike gulite u posudi s vodom, a poslije vodu iskoristite prilikom pripreme jela.

Paprike ne treba držati poklopljenim dugo, nego tek toliko da se ohlade, dovoljno da ih možete držati u ruci a da se opečete. Prosečno je to oko 15 minuta za manje količine, odnosno oko pola sata za veće količine.

Kad ih oljuštite, spremne su za pripremu. Možete ih naseckati kao dodatak umacima, salatama, pečenom mesu ili drugoj hrani, ili da pripremite ajvar.

 

img
12. 06. 2025 13:12

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

img
30. 05. 2025 09:21

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

img
20. 06. 2025 10:20

Neodoljiva ponuda! Na ovom letovalištu: 10 noćenja po ceni 7 | 9 noćenja po ceni 6 – uz samo 299€ akontacije i dodatni popust čak do -10%!

img
30. 06. 2025 14:32

ER SRBIJA PREVEZLA DVA MILIONA PUTNIKA Prošle godine ovaj broj je dostignut tek u julu

img
30. 06. 2025 15:02

PEŠIĆ ODLAZI NA KRAJU GODINE: Srbin se povlači sa funkcije, ali...

img
30. 06. 2025 15:05

EVO ZAŠTO SU NERVOZNI: 3.000 studenta medicine u Beogradu prijavilo ispite!

img
30. 06. 2025 15:01

"GROBARI" SU OVO ČEKALI! Bonga produžio ugovor sa Partizanom

img
30. 06. 2025 15:10

ANA BEKUTA DONELA KONAČNU ODLUKU Pevačica progovorila o napuštanju Granda, a onda je spomenula Sašu

img
16. 06. 2025 08:16

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

img
30. 06. 2025 15:06

MANIPULATOR KAKVOG SVET NIJE VIDEO: Matea Stanković do koske raskinakala Munjezove TAJNE PORUKE! Stefani će polude kad sazna kakav je nož u leđa dobila! (VIDEO)

img
30. 06. 2025 15:06

NAVIJAČI PARTIZANA NISU MOGLI DA ČUJU BOLJE VESTI Ostoja Mijailović potvrdio, miljenik "grobara" ne ide nigde

img
30. 06. 2025 15:10

DEO AUTOMOBILA POTPUNO SMRSKAN! Saobraćana nesreća na Slaviji (FOTO)

img
20. 06. 2025 11:43

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

img
30. 06. 2025 14:48

SKORO 3.000 STUDENATA MEDICINSKOG FAKULTETA PRIJAVILO ISPITE: Evo zašto su blokaderi teroristi nervozni

img
30. 06. 2025 15:07

EVROPA KAO DA JE U RERNI! Gori pola kontinenta, temperature prešle 40 stepeni! Požari bukte, škole se zatvaraju a najgore tek sledi (VIDEO)

img
09. 06. 2025 09:06

Ne propustite sjajnu priliku – još danas! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

Komentari (1)
Domaćica
24.08.2024 18:43

Pečene paprike ubacite u plastičnu kesu, koja je u šerpi. Šerpa se poklopi. Kad se kesa napuni, veže se, pa preko nje stavlja druga i tako redom