Postoji trik za jednostavno ljuštenja paprika za ajvar. Iako je pečena paprika meke teksture, njena je kožica tvrda i opora pa ne doprinosi ni ukusu ni izgledu jela koje pripremate, piše Lifehacker.
Za početnike koji prvi put prave ajvar ili druge poslastice od paprike, skidanje kožice može biti prava noćna mora. Ali uz ovaj mali trik, taj će deo posla postati nezamislivo lagan. Tajna je u tome da pečene paprike odmah nakon vađenja sa pečenja treba pokriti.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Možete ih ubaciti u duboku činiju i prekriti plastičnom folijom ili staviti u lonac pa prekriti poklopcem. Isti je rezultat i ako ih zatvorite u papirnatu vrećicu ili plastičnu kutiju za hranu. Možete ih jednostavno pokriti i krpom.
Paprike će ispustiti višak tečnosti i pare, a to omekšava kožicu i omogućava vam da je ogulite bez muke. Možete ih guliti prstima ili papirnatim kuhinjskim ubrusom ako se brinete da će vam na koži ostati mrlje. Ako želite zadržati aromu dima, paprike gulite u posudi s vodom, a poslije vodu iskoristite prilikom pripreme jela.
Paprike ne treba držati poklopljenim dugo, nego tek toliko da se ohlade, dovoljno da ih možete držati u ruci a da se opečete. Prosečno je to oko 15 minuta za manje količine, odnosno oko pola sata za veće količine.
Kad ih oljuštite, spremne su za pripremu. Možete ih naseckati kao dodatak umacima, salatama, pečenom mesu ili drugoj hrani, ili da pripremite ajvar.

ETNO-TRAG BALKANA U UNESKU: Nastup banjalučke grupe "Trag" u Parizu

KRALjEVČANI RASPODELILI 20 MILIONA DINARA Grade i obnavljaju 11 hramova

ODLAZAK LEPOG OCA RALFA: Na Havajima preminuo poznati glumac Ričard Čemberlen (1934 - 2025)

"PRODUKTIVNI PREGOVORI" TRAMPA I STARMERA: Razgovarali o mogućem sporazumu o ekonomskom napretku VB I SAD

PRONAĐENO 14 TELA OSOBLjA CRVENOG POLUMESECA,CIVILNE ODBRANE I UN: Vodili se kao nestali u Pojasu Gaze

NORVEŠKA OBNAVLjA VOJNE BUNKERE IZ DOBA HLADNOG RATA: Otkriveno i zašto

UMALO KOBNA AVANTURA: Penzionere u planama Južnog Kučaja "prevarila" navigacija

TOČKOVI GA GAZE 173 GODINE: Kameni most u Vršcu, koji i dalje služi za drumski prevoz, smatra se najstarijim u Srbiji

NEPOZNATI NAPADAČ PUCA NA ULICU SA KROVA KUĆE U MURMANSKU: Snage bezbednosti na licu mesta

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

SITUACIJA STABILNA: U opštini Kladovo smiruje se stanje na vodotokovima

IZ AUTOMOBILA U PLAMENU IZVUKLI LjUDE: Saobraćajci iz Bora i Negotina sprečili tragediju na putu

KAD GOD SRBI ZABORAVE NA SVOJ IDENTITET TO IM SE OSVETI: Intervju - Dr Mile Bjelajac, direktor Inistituta za noviju istoriju Srbije

JOVIĆ KONAČNO DAO GOL ZA MILAN: Pogodak Srbina nije bio dovoljan, Napoli savladao "rosonere" (VIDEO)

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Domaćica
24.08.2024 18:43Pečene paprike ubacite u plastičnu kesu, koja je u šerpi. Šerpa se poklopi. Kad se kesa napuni, veže se, pa preko nje stavlja druga i tako redom