Postoji trik za jednostavno ljuštenja paprika za ajvar. Iako je pečena paprika meke teksture, njena je kožica tvrda i opora pa ne doprinosi ni ukusu ni izgledu jela koje pripremate, piše Lifehacker.
Za početnike koji prvi put prave ajvar ili druge poslastice od paprike, skidanje kožice može biti prava noćna mora. Ali uz ovaj mali trik, taj će deo posla postati nezamislivo lagan. Tajna je u tome da pečene paprike odmah nakon vađenja sa pečenja treba pokriti.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Možete ih ubaciti u duboku činiju i prekriti plastičnom folijom ili staviti u lonac pa prekriti poklopcem. Isti je rezultat i ako ih zatvorite u papirnatu vrećicu ili plastičnu kutiju za hranu. Možete ih jednostavno pokriti i krpom.
Paprike će ispustiti višak tečnosti i pare, a to omekšava kožicu i omogućava vam da je ogulite bez muke. Možete ih guliti prstima ili papirnatim kuhinjskim ubrusom ako se brinete da će vam na koži ostati mrlje. Ako želite zadržati aromu dima, paprike gulite u posudi s vodom, a poslije vodu iskoristite prilikom pripreme jela.
Paprike ne treba držati poklopljenim dugo, nego tek toliko da se ohlade, dovoljno da ih možete držati u ruci a da se opečete. Prosečno je to oko 15 minuta za manje količine, odnosno oko pola sata za veće količine.
Kad ih oljuštite, spremne su za pripremu. Možete ih naseckati kao dodatak umacima, salatama, pečenom mesu ili drugoj hrani, ili da pripremite ajvar.

Ubedljivo najtraženija destinacija u Africi ovog leta! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 299€ i čak -10% popusta!

Najbolji svetski stejk u novom meniju restorana Grafičar

Neodoljiva ponuda! Na ovom letovalištu: 10 noćenja po ceni 7 | 9 noćenja po ceni 6 – uz samo 299€ akontacije i dodatni popust čak do -10%!

ER SRBIJA PREVEZLA DVA MILIONA PUTNIKA Prošle godine ovaj broj je dostignut tek u julu
PEŠIĆ ODLAZI NA KRAJU GODINE: Srbin se povlači sa funkcije, ali...

EVO ZAŠTO SU NERVOZNI: 3.000 studenta medicine u Beogradu prijavilo ispite!

"GROBARI" SU OVO ČEKALI! Bonga produžio ugovor sa Partizanom
ANA BEKUTA DONELA KONAČNU ODLUKU Pevačica progovorila o napuštanju Granda, a onda je spomenula Sašu

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!
MANIPULATOR KAKVOG SVET NIJE VIDEO: Matea Stanković do koske raskinakala Munjezove TAJNE PORUKE! Stefani će polude kad sazna kakav je nož u leđa dobila! (VIDEO)
NAVIJAČI PARTIZANA NISU MOGLI DA ČUJU BOLJE VESTI Ostoja Mijailović potvrdio, miljenik "grobara" ne ide nigde

DEO AUTOMOBILA POTPUNO SMRSKAN! Saobraćana nesreća na Slaviji (FOTO)

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

SKORO 3.000 STUDENATA MEDICINSKOG FAKULTETA PRIJAVILO ISPITE: Evo zašto su blokaderi teroristi nervozni

EVROPA KAO DA JE U RERNI! Gori pola kontinenta, temperature prešle 40 stepeni! Požari bukte, škole se zatvaraju a najgore tek sledi (VIDEO)

Domaćica
24.08.2024 18:43Pečene paprike ubacite u plastičnu kesu, koja je u šerpi. Šerpa se poklopi. Kad se kesa napuni, veže se, pa preko nje stavlja druga i tako redom