Proveren trik za najbrže ljuštenje pečenih paprika: Uklonite kožicu u samo jednom potezu

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 22.08.2024 14:53 1

Za početnike koji prvi put prave ajvar ili druge poslastice od paprike, skidanje kožice može biti prava noćna mora

pečene paprike

Shutterstock

Postoji trik za jednostavno ljuštenja paprika za ajvar. Iako je pečena paprika meke teksture, njena je kožica tvrda i opora pa ne doprinosi ni ukusu ni izgledu jela koje pripremate, piše Lifehacker.

Za početnike koji prvi put prave ajvar ili druge poslastice od paprike, skidanje kožice može biti prava noćna mora. Ali uz ovaj mali trik, taj će deo posla postati nezamislivo lagan. Tajna je u tome da pečene paprike odmah nakon vađenja sa pečenja treba pokriti.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Možete ih ubaciti u duboku činiju i prekriti plastičnom folijom ili staviti u lonac pa prekriti poklopcem. Isti je rezultat i ako ih zatvorite u papirnatu vrećicu ili plastičnu kutiju za hranu. Možete ih jednostavno pokriti i krpom.

Paprike će ispustiti višak tečnosti i pare, a to omekšava kožicu i omogućava vam da je ogulite bez muke. Možete ih guliti prstima ili papirnatim kuhinjskim ubrusom ako se brinete da će vam na koži ostati mrlje. Ako želite zadržati aromu dima, paprike gulite u posudi s vodom, a poslije vodu iskoristite prilikom pripreme jela.

Paprike ne treba držati poklopljenim dugo, nego tek toliko da se ohlade, dovoljno da ih možete držati u ruci a da se opečete. Prosečno je to oko 15 minuta za manje količine, odnosno oko pola sata za veće količine.

Kad ih oljuštite, spremne su za pripremu. Možete ih naseckati kao dodatak umacima, salatama, pečenom mesu ili drugoj hrani, ili da pripremite ajvar.

 

img
30. 03. 2025 20:55

ETNO-TRAG BALKANA U UNESKU: Nastup banjalučke grupe "Trag" u Parizu

img
30. 03. 2025 20:51

KRALjEVČANI RASPODELILI 20 MILIONA DINARA Grade i obnavljaju 11 hramova

img
30. 03. 2025 21:14

ODLAZAK LEPOG OCA RALFA: Na Havajima preminuo poznati glumac Ričard Čemberlen (1934 - 2025)

img
30. 03. 2025 22:36

"PRODUKTIVNI PREGOVORI" TRAMPA I STARMERA: Razgovarali o mogućem sporazumu o ekonomskom napretku VB I SAD

img
30. 03. 2025 22:18

PRONAĐENO 14 TELA OSOBLjA CRVENOG POLUMESECA,CIVILNE ODBRANE I UN: Vodili se kao nestali u Pojasu Gaze

img
30. 03. 2025 21:33

NORVEŠKA OBNAVLjA VOJNE BUNKERE IZ DOBA HLADNOG RATA: Otkriveno i zašto

img
30. 03. 2025 21:29

UMALO KOBNA AVANTURA: Penzionere u planama Južnog Kučaja "prevarila" navigacija

img
30. 03. 2025 20:54

TOČKOVI GA GAZE 173 GODINE: Kameni most u Vršcu, koji i dalje služi za drumski prevoz, smatra se najstarijim u Srbiji

img
30. 03. 2025 21:32

NEPOZNATI NAPADAČ PUCA NA ULICU SA KROVA KUĆE U MURMANSKU: Snage bezbednosti na licu mesta

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
30. 03. 2025 21:33

SITUACIJA STABILNA: U opštini Kladovo smiruje se stanje na vodotokovima

img
30. 03. 2025 21:32

IZ AUTOMOBILA U PLAMENU IZVUKLI LjUDE: Saobraćajci iz Bora i Negotina sprečili tragediju na putu

img
30. 03. 2025 20:54

KAD GOD SRBI ZABORAVE NA SVOJ IDENTITET TO IM SE OSVETI: Intervju - Dr Mile Bjelajac, direktor Inistituta za noviju istoriju Srbije

img
30. 03. 2025 21:00

JOVIĆ KONAČNO DAO GOL ZA MILAN: Pogodak Srbina nije bio dovoljan, Napoli savladao "rosonere" (VIDEO)

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

Komentari (1)
Domaćica
24.08.2024 18:43

Pečene paprike ubacite u plastičnu kesu, koja je u šerpi. Šerpa se poklopi. Kad se kesa napuni, veže se, pa preko nje stavlja druga i tako redom