Ovo obavezno uradite čim se probudite: U pitanju je sitnica koja garantuje kvalitetan san tokom noći

Tatjana Badarević Vesti 21.08.2024 08:43 0

Dnevne rutine veliki su deo pripreme za spavanje, a i imaju velik uticaj na kvalitet sna. Ako odradite ovu kratku rutinu ujutru, može vam biti od velike koristi

buđenje

Shutterstock

 

Iako imamo osećaj da se pripreme za spavanje odvijaju neposredno pre ulaska u krevet, to ipak nije tačno. Kako ćete spavati, zavisi od vaših dnevnih navika tokom celog dana, a postoji jedna sitnica koju možete uraditi odmah ujutru kako bi vam san tokom večeri bio dubok i kvalitetan.

Radi se o pospremanju kreveta. Iako se čini nevažnim, ta rutina vam donosi osećaj postignuća, reda i mira, što doprinosi opštoj smirenosti. Iako naučnih dokaza da će vam pospremanje kreveta doneti bolji san nema, istraživanja pokazuju da rutine mogu pozitivno utiacti na san. Evo koje još navike možete uvesti u svakodnevicu da bi dugoročno poboljšali 'punjenje baterija' tokom noći.

1. Pustite svetlost u sobu

Ako spavate u mraku, to je odlično za kvalitetan san. Ujutru će vam prirodnom ritmu pomoći puštanje svetlosti u sobu, pa otvorite prozor, maknite zavese i upijte svetlost.

buđenje

Shutterstock

 

 

2. Vežbajte

To ne mora biti teški trening od kojeg ćete se oznojiti, važno je da se pokrenete. Idite u kratku šetnju, zagrejte telo ili uradite nekoliko vežbi istezanja. 

3. Napravite ukusan napitak

Razmazite sami sebe, jer ćete se podsvesno osećati bolje ako uložite trud i vreme za vlastiti užitak. To može biti prirodni ceđeni sok, čaj ili kafa, tokom čijeg ćete se ispijanja opustiti bez gledanja u ekran i pripremiti za ritam celog dana. 

4. Pišite dnevnik

Pisanje misli i vežbi zahvalnosti puno pomaže pozitivnom toku misli koji vas zatim može držati kroz ceo dan. 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading