Previše je vruće da se pasulj krčka satima: Uz stari trik baka Radmile biće skuvan za samo 50 minuta!

Vesna Vukadinović Vesti 18.08.2024 12:12 0

Samo iskusni kuvaru znaju za ovaj trik i stalno ga koriste u restoranima, kako bi pasulj brzo bio gotov.

pasulj

Shutterstock

Jedno od omiljenih jela na srpskoj trpezi je pasulj. Naravno da ga svi jedu i leti, ali tada je poželjno da se kuva što kraće, jer je i ovako previše vruće u kući. Iskusni kuvari su otkrili kako da se skrati vreme kuvanja pasulja od nekoliko sati, a da ukus bude opet savršen. Postoje dva sastojka koja možete dodati da biste pasulj jelo brzo skuvali, a vi odaberite onaj koji vam više odgovara ili koji trenutno imate u kući.

Dodajte u pasulj sodu bikarbonu

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

U prvu vodu u kojoj se kuva pasulj dodajte 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, pa vodu prospite i dodajte malo ulja. Dobro promešajte, kako biste bili sigurni da je ulje raspoređeno po svim zrnima pasulja. Soda bikarbona će sprečiti i stvaranje gasova koje pasulj izaziva, što je još jedna prednost njenog dodavanja u ovo jelo.

Previše je vruće da se pasulj krčka satima: Uz stari trik baka Radmile biće skuvan za samo 50 minuta!

Shutterstock

 

Sipajte u pasulj malo rakije

Da bi se pasulj brže skuvao, sipajte 4 dela hladne vode i 1 deo pasulja. Recimo, na 1 kg pasulja sipajte 4 litra vode. U šerpu odmah sipajte i 50 ml rakije i ostavite da prokuva. Zatim snizite temperaturu ringle i krčkajte pasulj oko 50 minuta. Za to vreme će lepo omekšati i biće spreman za jelo.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)