Neverovatan trik jedne mame: Uveče je sipala kesicu ovog praha u WC šolju, a ujutro kamencu i prljavštini ni traga

Slobodanka Ćorić Vesti 15.08.2024 11:40 0

Ne volim da čistim WC šolju, kao i većina ljudi. Međutim, s obzirom na to da imam decu, moram da se brinem o higijeni kupatila, posebno WC šolje

wc šolja

Shutterstock

Uklanjanje tvrdokornih mrlja iz WC šolje može biti izazovno, a često čak ni najjača hemijska sredstva ne daju rezultate i mogu izazvati alergijske reakcije ako se ne koriste pažljivo. Međutim, postoji jeftin i ekološki prihvatljiv način za čišćenje WC šolje koji je potpuno bezbedan za okolinu. Najbolje od svega, ne zahteva trljanje – samo ostavite da voda obavi svoj posao.

Mama Loren iz Australije podelila je na društvenim mrežama jednostavan kućni trik za uklanjanje čak i najtvrdokornijih mrlja i kamenca iz WC šolje bez upotrebe hemikalija i napornog trljanja.

"Ne volim da čistim WC šolju, kao i većina ljudi. Međutim, s obzirom na to da imam decu, moram da se brinem o higijeni kupatila, posebno WC šolje. Umesto da se mučim sa skupim hemijskim sredstvima koja su mi ranije iritirala oči, otkrila sam jednostavan i jeftin način da lako očistim WC šolju," objašnjava Loren.

Prema njenim rečima, koristi limunsku kiselinu za čišćenje, koja efikasno uklanja kamenac i tvrdokorne mrlje.

"Uveče pre spavanja, jednostavno sipam 50 grama limunske kiseline u WC šolju, pazeći da prekrije kamenac i mrlje. Zatvorim poklopac i ostavim preko noći. Ujutro samo pustim vodu i sve naslage se lako isperu. Bitno je da niko ne koristi WC šolju dok limunska kiselina deluje. Zato ovo radim noću dok svi spavaju," savetuje ona.

Nakon ovog tretmana, vaša WC šolja će zasijati kao nova.

Komentari (0)
Loading