Kolač vam se zalepio za kalup? Evo kako da ga brzinski odlepite, jedan trik će rešiti problem kao od šale

Vesti 14.08.2024 21:25 0

Važno je znati da kolač treba ostaviti da se ohladi tek 15-ak minuta pre nego što da izvadite

čokoladni kuglof

Shutterstock

Spremili ste sve sastojke i ostalu opremu, pomešali ih vešto i smesu usuli u pleh. Sve što je potrebno jeste da sačekate da se vaše remek delo ispeče. Minuti vas dele do neodoljive poslastice, ili se makar tako čini. 

Odjednom čujete zvuk alarma i znate da je vreme da izvadite kolač da se prohladi. Sa nestrpljenjem čekate da ga izvadite iz pleha i poslužite, ali onda nastaje problem. Kolač se potpuno zalepio za pleh!

Ako ste se pronašli  u ovoj situaciji, ne očajavajte jer je veoma česta i lako se rešava uz jedan jednostavan trik. Nastavite da čitate kako biste otkrili o čemu je reč.

Odlepite kolač

Ukoliko vam se kolač zalepio za pleh ili kalup postoji način da ga odlepite. Važno je znati da kolač treba ostaviti da se ohladi tek 15-ak minuta pre nego što da izvadite iz pleha kako šećer i puter ne bi postali čvrsti i lepljivi.

Međutim svakome se desi da pogreši, pa ako ste ostavili kolač da se prohladi duže nego što je preporučeno, najbolji način da ga izvadite iz pleha jeste da ga ponovo zagrejete tako što ćete ga staviti u posudu da toplom vodom na par sekundi.Takođe možete da ga obmotate vlažnim i toplim peškirom ili kuhinjskom krpom. 

 

@delish You lined, greased, and took all precautionary measures to make sure your cake comes out of your pan easily and it’s STILL stuck. @Makinze says fear not!! There’s still hope for your dessert #cake #stuck #baking #hack #bundt #summerrecipes ♬ original sound - delish

 

Ova metoda će pomoći da se šećer i puter ugreju i da se kolač lakše izvadi iz pleha. Pre nego što počnete da ga vadite, uzmite malu spatulu i njome pređite po ivici kako biste dodatno oslobodili kolač. 

Nakon toga jednostavno okrenite pleh naopačke na tanjir i kolač će sam ispasti. Sada je spreman za posluživanje. 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading