Znate li šta kuhinjska so može da napravi u frižideru? Isprobajte ovaj trik i rezultati će vas zapanjiti

Nedeljko Tišanović Vesti 13.08.2024 09:16 0

Ako ste ovo niste znali obavezno isprobajte već danas.

ShotPrime Studio/Shutterstock

ShotPrime Studio/Shutterstock

Ako stavite so u frižider, ona će se odmah zgrudvati zbog toga što upija suvišnu vlagu iz unutrašnjosti. Osim što pomaže u sprečavanju nastanka buđi, so takođe doprinosi neutralizaciji neprijatnih mirisa, što je korisno za održavanje niskog nivoa vlažnosti u frižideru.

Koliko soli treba staviti u frižider?

Preporučuje se da stavite jednu ili dve kašike soli u malu šoljicu ili na tanjirić i postavite je što bliže povrću. Nakon otprilike tri nedelje, zamenite so novom količinom.

Kako treba ređati hranu u frižideru?

Dok slažete hranu u frižider, imajte na umu da je donji deo hladniji od gornjeg. Preporučuje se da meso, kobasice i riba budu na donjim policama ili u fiokama. Mlečni proizvodi kao što su jogurt i sir treba da budu na srednjim policama. Povrće treba da se stavi u poseban deo, dok jaja, puter i margarin idu u vrata frižidera. U gornjem delu čuvajte džemove i gotova jela.

Gde treba postaviti frižider u stanu?

Postavite frižider što dalje od šporeta ili radijatora. Ako se nalazi blizu ovih izvora toplote, može se pregrejati sa spoljašnje strane, što može povećati potrošnju električne energije potrebne za hlađenje.

Bonus video: 

 

 

Komentari (0)
Loading