Obratite pažnju gde držite namirnice, mleko ne sme nikako u vrata frižidera: Nije dovoljno da ih samo spakujete, nego i da nađete posebno mesto

Nedeljko Tišanović Vesti 06.08.2024 09:57 0

Za ovo sigurno niste znali...

vrata

Shutterstock

Kako su velike vrućine u Srbiji, neophodno je da mnogo više pažnje obratimo na skladištenje hrane. Čak iako sve stavljate u frižider morate obratiti pažnju u koji deo frižidera je odlažete. Npr. mleko nikako ne smete držati u vratima...

Dženifer Šo, ekspertkinja iz firme "Plumbworld" savetuje da, pored mleka, izbgavate i da jaja držite u vratima.

Ova oblast je toplija od ostatka frižidera, što može da dovede do skraćenja roka trajanja mleka. Mnogo bolji izbor je da mleko držite u centralnom delu frižidera — navodi ona i dodaje da je u redu sokove i soseve držati u vratima, ali jaja nikako. 

Meso i riba, na primer, moraju da se čuvaju na hladnom mestu. To je obično zadnji deo frižidera, gde otvaranje vrata ima najmanji uticaj na smanjenje temperature. Nije slučajno ni što frižideri na dnu imaju posebnu fioku za voće i povrće ovaj deo nije toliko suv kao ostatk fižidera, i zato će namirnice duže biti svežije — naglašava Dženifer.

Takođe, vodite računa i da ne prepunite frižider. Ako nabacate stvari jednu preko druge, to će onemogućiti normalnu cirkulaciju vazduha, što znači da će frižider morati da radi više kako bi ohladio hranu, a namirnice će se brže kvariti — napominje ekspertkinja.

Upozorila je da pravilno čuvanje hrane ne utiče samo na održavanje svežine, nego će pomoći i da izbegnete trovanje hranom, ali uštedeće vam i struju, piše Daily Express.

 

Bonus video: 

Komentari (0)
Loading