Zamka koja čak lepo miriše, a komarci beže od nje kao đavo od krsta: Trebaju vam 3 sastojka, imate ih sigurno u kući

Nedeljko Tišanović Vesti 06.08.2024 08:25 0

Ovo će sigurno upaliti.

žena

Shutterstock

Letnje večeri su uvek posebne, ali ih često kvare dosadni komarci sa svojim zujanjem i ubodima. Ponekad su toliko uporni da je uživanje na otvorenom gotovo nemoguće. U nekim delovima Srbije čak ni spirale, sprejevi ne pomažu, pa je svaki savet za rešavanje ovog problema dobrodošao.

Jedan od retkih trikova koji zaista funkcioniše je izgaranje crne kafe. Neugodan miris koji se stvara tokom sagorevanja efikasno odbija komarce. Ovaj metod je jeftin, efikasan i prirodan. Pored toga, pronašli smo još jedan prirodan način na koji možete oterati komarace i donosimo ga u nastavku.

Radi se o pomorandži. Sve što vam je potrebno su dva drvena štapića, jedna veća pomorandža i mala sveća. Ovaj trik je podeljen na Facebooku od strane jedne korisnice koja je oduševila svoje pratioce.

Kako funkcioniše? Pomorandžu prepolovite, zatim na donju polovinu stavite dva drvena štapića i poklopite sa gornjom polovinom pomorandže. U sredinu stavite svećicu i zapalite je. Miris citrusa će efikasno odbiti komarce.

 

 

Osim toga, ova prirodna instalacija za komarce izgleda veoma efektno i ima prijatan miris, za razliku od paljenja crne kafe. Dakle, vredi probati ovaj trik sledeći put kada se okupite na terasi sa ekipom.

Bonus video: 

 

 

Komentari (0)
Loading