Stavite lovor ispod jastuka pre spavanja: Niste ni svesni kakvo delotvorno dejstvo ima

Tatjana Badarević Vesti 02.08.2024 10:58 0

Miris lovora odbija muve, komarce i druge dosadne insekte, pa je odličan u danima kada se borima sa komarcima. Osim toga, ima predivan miris koji će obogatiti prostor.

Lovorov list

Shutterstock

 

Lovorov list nije samo mirisni začin već i bogati izvor korisnih stvari za zdravlje. Može pomoći u raznim situacijama, ne samo kao dodatak u kuvanju.

Miris lovora odbija muve, komarce i druge dosadne insekte, stoga je odličan u danima kad se borimo s previše komaraca. Osim toga, ima taj predivan miris koji će obogatiti prostor.

Lovor povećava protok urina, ali i pomaže u čišćenju bubrega i urinarnog trakta. To je prirodan i nežan način za smanjenje oteklina i viška tečnosti u telu. Ako ste naduveni, lovor je odličan za smanjenje tečnosti u telu.

Može pomoći i nakon obilnog obroka, jer ublažava napetost u želucu, poboljšava probavu i smanjuje nadutost. Nakon obroka probajte da popijete čaj s lovorovim listom.

lovor

Shutterstock

 

 

Kod želudačnih problema lovorov list može pomoći u smanjenju proliva. Adstringentno dejstvo pomaže u ojačavanju stolice.

Grčevi kod beba mogu biti problem, no čaj od lovora može im pomoći. Lovorov list ima umirujuća svojstva koja mogu ublažiti bolne simptome i ojačati probavni trakt.

Stavite dva lovorova lista ispod jastuka pre spavanja, jer sadrže materije koje smiruju nervni sistem i podstiču opuštanje.

Ako želite mirno da spavate i probudite se osveženi, isprobajte ovaj trik s lovorovim listom. Metoda je jednostavna, no delotvorna.

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading