Da ti se stomak okrene: Oprane peškire potopio u smesu od 3 sastojka, grozno šta je izašlo iz nih

Slobodanka Ćorić Vesti 01.08.2024 18:55 0

"Bez obzira koliko mislite da su vaši peškiri čisti - nisu"

peškiri

Shutterstock

Džered Gejns podelio je na Fejsbuku prilično neverovatan detalj iz svog domaćinstva, pritom podelivši komentatore na društvenim mrežama - dok su jedni tvrdili da preteruje, drugi su se oduševljenjem prihvatili savet koji je dao.

Naime, Gejns je objavio fotografiju vode koja je ostala u kadi nakon dubinskog pranja peškira, koji su pritom već bili čisti kada ih je potopio. Čak i oprani peškiri su prepuni bakterija, ova domaća smesa ih dezinfikuje! "Moja supruga je na Internetu tražila savete o pranju peškira, te je uzela naše čiste peškire, koji su već bili oprani i složeni u ormaru i stavila ih u mešavinu sode bikarbone, boraksa, deterženta za uklanjanje fleka i tople vode. Ostavila ih je potopljene preko noći, a ovo je rezultat toga", napisao je ovaj bloger i marketing menadžer.

 

On tvrdi i da su peškiri pustili toliko prljavštine zbog nakupljanja "mikroskopskih količina sapuna i deterdženta koji su se začepili u vlaknima". Dodao je i kako su mu očigledno peškiri prepuni bakterija iako su redovno prani u veš mašini, te da veruje da je slična situacija kod većine ljudi.

"Ovo me je izludelo. Peškiri u vašoj kući, bez obzira na to koliko mislite da su čisti, verovatno su jednako ovoliko prljavi", kaže Gejns.

Ova objava izazvala je burne reakcije - mnogi su napisali da jedva čekaju da ovo isprobaju i na svojim peškirima, ali bilo je i skeptika koji veruju da je tečnost u kadi braonkasta pre svega zbog boje peškira. "Malo sam razočaran kada sam video da su vam peškiri braon boje", jedan je od komentara.

Komentari (0)
Loading