Nalakirajte nokte levom rukom bez muke: Ovaj trik će vam pomoći da bez greške sami uradite manikir

Tatjana Badarević Vesti 31.07.2024 15:07 0

Isto pravilo važi i za turpijanje noktiju kada to radite levom rukom. Turpiju držite mirno pa turpijajte nokat tako što ćete pomerati prsz na kojem se on nalazi.

lakiranje

Shutterstock

 

Vrlo je jednostavno. Prste koje želite da nalakirate na dominantnoj ruci - savite, a bočicu sa lakom držite mirno u drugoj ruci pod pravim uglom u odnosu na nokat. Potom, umesto da pomerate ruku u kojoj je lak, pomerite prst koji želite da nalakirate.

Najpre pažljivo namestite četkicu na nokat pa pomerajte prst u smerovima u kojima je potrebno da bi nokat bio lepo premazan bojom.

Isto pravilo važi i za turpijanje noktiju kad to radite nedominantnom rukom. Turpiju držite mirno pa brusite nokat tako da pomerate prst na kojemu se nokat nalazi, prenosi mindbodygreen.com.

Postoji još jedan trik, a to je - kako da vam lak na noktima traje duže. Sve što treba da uradite je da držite prste u sirćetu deset minuta pre lakiranja noktiju, trajaće duže nego inače.

lakiranje

Shutterstock

 

 

Nije loše redovno "zaposliti" nedominantnu ruku

Znači ako inače pišete desnom rukom, pokušajte pisati levom. To je zabavna vežba koja trenira vaš um, ali vas i motiviše da izađete iz zone komfora, kaže dr. sc. Kristen Vilemjer, neuronaučnica i autorka knjige "Biohack Your Brain", koja pisanje nedominantnom rukom redovno praktikuje i sama.

- Kad jednom počnete pisati nedominantnom rukom, počećete i da pijete s njom, perete zube i ostalo. Te male promene se možda ne čine kao nešto veliko, ali tako vaš mozak uspostavlja nove veze. Volim to zvati i "rastezanjem neurona" - dodala je i napomenula kako je to odlična stvar za poboljšanje moždanih funkcija.

lakiranje

Shutterstock

 

 

Postoje i neka istraživanja koja su dokazala koristi od učenja pisanja svojom nedominantnom rukom. Tokom jednog od njih subjektima kojima je desna ruka dominantna imali su zadatak da crtaju levom rukom. Nakon manje od 200 minuta crtanja radili su to značajno bolje nego na početku, pokazujući tako kolika je sposobnost mozga u jačanju novih veza s telom.

Po istom principu možete "naučiti" nedominantnu ruku kako dobro da lakira nokte na onoj dominantnoj. U početku će biti nesigurnosti i grešaka, ali s vremenom ćete usavršiti tehniku.

Bonus video:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading