Ova spravica za 200 dinara rešava sve: OČisti od poda do plafona uklanja i najupornije dlake sa pločica, bez dodirivanja

Slobodanka Ćorić Vesti 19.07.2024 16:10 0

Više od pola veka kasnije, ovaj skroman alat i dalje pomaže ljudima širom sveta

Kuća

Pexels

Jeste li ikada čuli za američkog pronalazača i preduzetnika Nikolasa Mekeja? Njegov najpoznatiji (i prvi komercijalni) proizvod bio je Lint Pick-Up, prvi valjak na svetu za čišćenje odeće.

Mekej je došao na ideju jer mu je bilo potrebno čisto odelo za srednjoškolski ples svog sina 1956. godine. Problem je bio što je bio neočekivan zahtev i nije imao vremena da odnese svoje krzneno odelo u hemijsko čišćenje. Tako je improvizovao uređaj koristeći cev od toalet papira, malo lepljive trake i žičanu ručku.

Više od pola veka kasnije, ovaj skroman alat i dalje pomaže ljudima širom sveta, ne samo za čišćenje odeće. Valjak za odeću može biti jedan od najvrednijih višenamenskih alata u vašem arsenalu za čišćenje bilo koje prostorije u vašem domu (i vašem automobilu!) jer brzo i efikasno rešava probleme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Puppies / Dogs (@pup)

Mekejev valjak idealan je za uklanjanje dlaka sa površina u kupatilu, koje su često teško dostupne. Pristup je lak i minimalno prlja ruke. Osim toga, koristi se i za čišćenje plišanih igračaka, prašine sa zidnih ukrasa, čak i automobila od mrvice.

Međutim, njegova primena nije samo u domu. Valjak je savršen za čišćenje mrežastih zaštita, prašine ispod nameštaja, čak i za pokupiti sitne delove poput LEGO kocki ili iglica sa poda. Takođe je koristan za brzo čišćenje fioke, polica u ostavi, i još mnogo toga.

Komentari (0)
Loading