Lak nije samo za kosu: Evo 4 načina na koje možete upotrebiti ovaj fenomenalan proizvod, rešava sve probleme!

Vesti 19.07.2024 10:49 0

Lak za kosu priskače u pomoć...

Lak za kosu

Shutterstock

Lak za kosu je odličan proizvod koji treba imati pri ruci – bez obzira da li želite da budete sigurni da će vam frizura ostati na mestu ili želite da joj date dodatni volumen, dobro ga je imati u svom kupatilu.

Međutim, lak za kosu nije samo za vašu kosu. Ne želimo da kažemo da ima magične moći, ali možete da uradite toliko toga sa njim.

lak za kosu

Shutterstock

 

Evo četiri kreativnih (i neočekivanih!) upotreba laka za kosu u vašoj kući.

Produžavanje životnog veka cveća

Da li vam cveće vene brže nego što biste želeli? Ovo se dešava svaki put kada većina nas dobije buket. Želite da vaše predivno cveće traje još samo nekoliko dana? To je moguće uz pomoć laka za kosu.

Prema Šivon Alvarez-Borland, lajfstajl stručnjaku, možete lagano prskati svoje cveće sa lakom. Ona kaže: „Ovo pomaže u očuvanju njihove žive boje i sprečava prebrzo otpadanje latica. To je sjajan način da uživate u  malo duže posebnom buketu!“

Uvlačenje konca u iglu

Bez obzira da li uživate u vezenju ili želite da brzo zašijete porub na pantalonama, uvlačenje konca u iglu može biti veoma frustrirajuće. Dakle, lak za kosu ovde može biti odličan pomoćnik.

„Možete koristiti lak za kosu da uđete u iglu. Ponekad može biti teško uvući konac u iglu“, kaže Alvarez.

„Naprskajte malu količinu laka za kosu na kraj konca da biste ga učvrstili. Ovo znatno olakšava provlačenje konca kroz iglu, i štedi vam vreme i frustracije tokom šivenja", objašnjava ona.

Kontrolisanje šljokica

Iako deca vole da koriste šljokice kada prave umetničke i zanatske projekte, odrasli nisu previše oduševljeni neredom. „Lak za kosu može pomoći u sprečavanju ljuštenja šljokica sa papira ili projekata“, objašnjava ona.

Nakon što nanesete šljokice na vaš projekat, ona predlaže da ga brzo naprskate lakom za kosu kako biste fiksirali šljokice. „Ovaj jednostavan trik sprečava da šljokice padnu i čini da vaše svetlucave kreacije izgledaju uglađeno i uredno.”

Uklanjanje dlaka od kućnih ljubimaca

Da li ste skinuli poslednji list sa valjka za dlačice? Ne brinite. Lak za kosu priskače u pomoć. Samo malo poprskajte krpu za čišćenje. Počnite da trljate i videćete kako dlake kućnih ljubimaca nestaju. Samo izbegavajte da to radite na osetljivim tkaninama poput svile, savetuje Real Simple

 

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading