Indijski trik za rashlađivanje bez klime: Evo kako oni snize temperaturu u prostoriji, čak i kada je napolju 50 stepeni

Vesti 18.07.2024 21:38 0

Postoji jednostavan i prirodan način da rashladite prostorije i učinite ih prijatnijim za boravak.

žena

Shutterstock

U vrelim danima, kakvi su u poslednje vreme, nije lako rashladiti stan ako nemate klimu. Čak i kada je imate, ne može neprestano da bude uključena. Postoji trik za hlađenje stana koji se u Indiji navodno koristi vekovima, jer su kod njih temperature i preko 50 stepeni. Trik je prilagođen savremenim uslovima.

Indijski trik za rashlađivanje

Indijci na vrata i prozore stavljaju zavese od vetivera, lokalne biljke, koje poprskaju vodom. Tako se pretvara topao i suv vazduh koji dolazi solja u hladan i vlažan vazduh u kući i prostorije se rashlade. Danas se umesto zavesa od vetivera koriste debele zavese od prirodnih materijala koje blokiraju svetlost. Ove zavese se prskaju čistom, hladnom vodom, čime se postiže sličan efekat hlađenja kao kod stare metode. Na ovaj način vazduh u prostoriji postaje prijatno hladan i vlažan, pružajući osveženje bez potrebe za klima uređajem. Ovaj jednostavan trik se lako može primeniti u svakom domu i nudi prirodno i ekonomično rešenje za borbu protiv letnjih vrućina.

Stavite zavese od bambusa

Postavite zavese od bambusa na prozore koji su izložena direktnom sunčevom svetlu. Redovno ih prskajte hladnom vodom tokom najtoplijih delova dana. Kako voda isparava, vazduh postaje svežiji i vlažan, donoseći osveženje bez upotrebe električnih uređaja. Prednost ovog načina rashlađivanja je što ne zahteva upotrebu struje, pa ćete uštedeti značajan novac.

Bonus video:

 

@najzena.rs Da li biste radije u šumi sreli medveda ili nepoznatog muškarca? #najzena #zena #foryou #fyp #viralvideo #fypシ゚ #viraltiktok ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading