Sunđer za sudove je pun bakterija: Pomoću ovog trika ćete uništiti čak 99 odsto, treba vam bukvalno minut!

Vesti 11.07.2024 09:30 0

Pošto je sunđer za sudove stalno vlažan i na njemu ima ostataka hrane, pogodan je za razvoj bakterija.

sunđer

Shutterstock

Sunđer se u kuhinji upotrebljava za pranje tanjira, šerpi, pribora za jelo, ali i za brisanje ploče na šporetu, radne površine u kuhinji. Čak i kada mislite da je vaš sunđer čist, u njemu se nalaze mnogobrojni mikroorganizmi kojima možete da ugrozite zdravlje.

Skoro sve bakterije možete uništiti

Zbog stalne vlage i ostataka hrane, sunđer je idealno tle za razvoj raznih bakterija. Studija objavljena u časopisu „Journal of Environmental Health“, otkrila je da većinu bakterija, čak 99 odsto, možemo ukloniti sa sunđera ako ga stavimo u mikrotalasnu rernu. Dovoljno je da mikrotalasnu uključite na 90 sekundi, na najjače.

hrana

Shutterstock

 

Šta treba da uradite?

U mikrotalasnu rernu smete da stavite samo sunđere koji ne sadrže metale. Sunđer obavezno mora biti mokar. Dobro ga nakvasite pre stavljanja u mikrotalasnu i uključite je na 90 sekundi punom snagom. Uništiće 99 odsto bakterija, uključujući i ešerihiju koli, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu „Journal of Environmental Health“.

Bonus video:

 

@najzena.rs Razvodi se zavodnik iz telenovela kojeg su žene obožavale! #najžena #žena #fy #fyp #foryou #viral #viralvideo #viraltiktok #divorce #tv ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading