Jednostavan trik za rashlađivanje kuće u vrućim noćima: Odmah deluje

Slobodanka Ćorić Vesti 09.07.2024 14:19 0

Česti toplotni udari često pretvaraju divne letnje dane u sparnu noć, uzrokujući nemiran san u zagušljivim spavaćim sobama

ventilator

Shutterstock

Sa dolaskom letnjeg vremena, pronašli smo jednostavan način da održite kuću dovoljno hladnom za spavanje noću.

Česti toplotni udari često pretvaraju divne letnje dane u sparnu noć, uzrokujući nemiran san u zagušljivim spavaćim sobama, piše Jutarnji.

"Kao žena, možda sam više sklonjena osećaju prevelike toplote tokom vrućih letnjih noći, ali verujem da nisam jedina koja se bori sa spavanjem u zagušljivim večerima", piše novinarka Laura McKenna za express.co.uk.

"U očajničkoj potrazi za nekim hladnim olakšanjem tokom sitnih sati, odlučila sam otvoriti neke prozore i slučajno sam otkrila jednostavno, ali efikasno rešenje", objašnjava.

"Činilo mi se kontraproduktivnim držati prozore otvorenima dok je napolju sparno, svestan/a sam da bi puštanje vrućeg vazduha samo povećalo unutrašnju temperaturu pa uvek držim svoje prozore zatvorene s navučenim zavesama kad temperatura skoči. Međutim, jedna nemirna noć me je naterala da odlutam do kuhinje i proverim kakva je situacija u sobama moje dece. Zavirila sam u svaku spavaću sobu nadajući se da ću pronaći neku hladniju od moje, ali uzalud. Zato sam bez razmišljanja otvorila prozore u prednjoj i zadnjoj spavaćoj sobi, nenamerno stvarajući osvežavajući koridor hladnog vazduha koji je gotovo trenutno snizio temperaturu u celoj kući.

Donosimo odlične trikove kako rashladiti prostor

Bilo je to tako jednostavno rešenje, ali mi nikada nije palo na pamet. Otvaranjem prozora na suprotnim stranama kuće omogućila sam protok vazduha koji je oslobodio sav zarobljeni topli vazduh i omogućio ulazak hladnijeg noćnog vazduha.

Komentari (0)
Loading