POSTAVITE IM ZAMKU: Od ove prirodne mešavine 2 sastojka muve i komarci će se razbežati

Slobodanka Ćorić Vesti 21.06.2024 12:05 0

Prednosti ove mešavine su višestruke - ne samo da je bezbedna za upotrebu u kućnim uslovima, već ima i prijatan miris koji čini boravak u prostoru ugodnijim

eterična ulja

Shutterstock

Šta sve nismo probali da dosadne insekte, bilo muve, bilo komarce držimo na odstojanju. Preko dana vrućina i muve, naveče komarci, verovatno su načešći razlozi zbog kojih "ludimo" ovih dana. E, sad mi smo se raspitali kako brzo i efikasno da eliminišemo dosadne insekte iz svoje okoline i saznali od bolje upućenih da dva lako dostupna sastojka, udruženim snagama, mogu biti alternativu hemikalijam.

Naime, neka esencijalna ulja odbijaju i muve i komarce kao što su: Lavanda ulje, eukaliptus ulje

Komarci i muve ne vole miris lavande, što ih drži na odstojanju, a zbog mirisa eukaliptusa neće ni prilaziti blizu.

eterična ulja

Shutterstock

 

Prednosti ove mešavine su višestruke - ne samo da je bezbedna za upotrebu u kućnim uslovima, već ima i prijatan miris koji čini boravak u prostoru ugodnijim.

Evo jednostavnog recepta kako da napraviš mešavinu ulja eukaliptusa i lavande koja će oterati komarce i muve:

Potrebno je:

10-15 kapi ulja eukaliptusa
10-15 kapi ulja lavande
30 ml baznog ulja (npr. bademovo ulje, maslinovo ulje ili kokosovo ulje)

Priprema:

U čistu staklenu bočicu ili drugu posudu dodaj 10-15 kapi ulja eukaliptusa. Zatim dodaj 10-15 kapi ulja lavande u istu bočicu.

Na kraju, sipaj 30 ml baznog ulja u istu bočicu. Bazno ulje pomaže da se razblaži koncentracija esencijalnih ulja i omogućava lakše nanošenje.

Zatvori bočicu čvrsto i dobro promućkaj sadržaj kako bi se sve sastojci dobro sjedinili.

Primena:

Nanesi nekoliko kapi ove mešavine na izložene delove kože pre izlaska napolje, posebno tokom letnjih meseci kada su komarci i muve najaktivniji. Takođe, možeš koristiti ovu mešavinu kao difuzor u prostoru ili je naneti na tkaninu u blizini prozora ili vrata da odbije insekte.

Komentari (0)
Loading