Za moćna dejstva nane znale su i naše bake: Evo zašto je dobro imati ovu mirisnu biljku u kući

Slobodanka Ćorić Vesti 13.06.2024 18:30 0

Njena višestruka korisnost i blagotvorno dejstvo su poznati još od davnina, a ova mirisna biljka ima mnogo toga da ponudi i u današnje vreme

nana

Shutterstock

Nana, ova osvežavajuća biljka, nije samo deo tradicionalnih recepata i mešavina čajeva. Njena višestruka korisnost i blagotvorno dejstvo su poznati još od davnina, a ova mirisna biljka ima mnogo toga da ponudi i u današnje vreme. Evo zašto je dobro imati ovu biljku u svojoj kući:

Kod problema sa varenjem

Nana je poznata po svojim blagotvornim svojstvima za varenje. Čaj od nane može pomoći u ublažavanju nadutosti, gasova i grčeva u stomaku. Takođe može olakšati simptome sindroma iritabilnog creva.

Osvežavajući miris

Sam miris nane može imati osvežavajući i opuštajući efekat. Postavljanje saksije s nanom u prostoriji može pomoći u osvežavanju vazduha i stvaranju prijatne atmosfere.

Borba protiv insekata

Nana ima prirodna svojstva koja odbijaju insekte poput komaraca, muva i mrava. Postavljanje sveže nane u prostoriji može pomoći u održavanju insekata podalje.

Kod glavobolje

Miris nane može imati umirujući efekat na glavobolju. Udisanje pare od kuvanja lista nane ili nanošenje nekoliko kapi nane na slepoočnice može pomoći u olakšavanju napetosti i glavobolje.

Podsticanje koncentracije

 Nana može pomoći u poboljšanju koncentracije i budnosti. Njena osvežavajuća aroma može pomoći u osvežavanju uma i održavanju fokusa tokom radnih ili učenih aktivnosti.

Olakšanje respiratornih problema

Čaj od nane može pomoći u olakšanju simptoma prehlade, kašlja i začepljenog nosa. Nana ima svojstva koja smiruju iritaciju grla i olakšavaju disanje.

Sa svojim raznovrsnim koristima, nana je više od obične biljke - ona je prirodni lek i osveženje za vaš dom. Dodajte je u svoj svakodnevni život i uživajte u blagodetima koje pruža.

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading