Želite da jedete i uzeli ste teglu sa ajvarom ili kiselim krastavcima, ali nikako ne možete da je otvorite. Probali ste krpom, nožem, viljuškom, primenili sve što ste čuli, ali poklopac ni da mrdne! Mi imamo jednostavno rešenje.
Proveren način za otvaranje tegle
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Primenite trik iskusnih domaćica koje zapekle tegle otvore bez problema. Kada primetite da poklopac tegle neće ni da mrdne, nema potrebe da se mučite, jer razna pomagala koja treba da istisnu vazduh ispod poklopca, ne uspevaju uvek to da urade. Zato mnoge žene korist jednostavniji ali i mnogo brži način. Osim toga, ovaj način zahteva manje snage.

Shutterstock
Voda vam je uvek pri ruci
Sve što treba da uradite kako biste otvorili zapekao poklopac jeste da ga na kratko stavite pod mlaz vrele vode, odnosno samo deo poklopca. Držite nekoliko sekundi deo na kome se spajaju poklopac i tegla pod vrelom vodom i pod uticajem toplote popustiće vakum, a teglu ćete lako otvoriti.
Još jedan način da bez muke otvorite teglu jeste da je potopite u posudu sa vrućom vodom. Kada teglu posle nekoliko sekundi izvadite iz vode, dobro je obrišite suvom krpom i lagano odvrnite poklopac. Međutim, ovde postoji rizik da voda uđe u teglu, ako poklopac popusti dok je tegla u vodi.
Bonus video: