"Ubija mahovinu za 24 sata": Perfektno dvorište uz pomoć samo 1 sastojka koji imate kod kuće

Slobodanka Ćorić Vesti 29.05.2024 07:06 0

Njegova kiselost uništava mahovinu brzo i efikasno, a istovremeno je bezbedno za okolnu travu kada se koristi pravilno

mahovina

Shutterstock

Mahovina na travnjaku može biti prava noćna mora za svakog ljubitelja lepih i uređenih zelenih površina. Osim što narušava estetiku, mahovina može i ometati rast zdrave trave. Međutim, postoji jednostavno i efikasno rešenje koje će vam pomoći da se oslobodite mahovine u roku od 24 sata – i to uz pomoć samo jednog sastojka koji verovatno već imate kod kuće.

Efikasno rešenje sa sirćetom

Sirće, koje se često koristi u domaćinstvu kao prirodno sredstvo za čišćenje, može biti izuzetno delotvorno i za uklanjanje mahovine sa travnjaka. Njegova kiselost uništava mahovinu brzo i efikasno, a istovremeno je bezbedno za okolnu travu kada se koristi pravilno.

Kako koristiti sirće za uklanjanje mahovine?

Priprema rastvora:

U velikoj posudi ili kanti, pomešajte jednu litru sirćeta sa tri litre vode. Ukoliko želite jaču koncentraciju, možete koristiti nerazblaženo sirće.

Sipajte rastvor u bocu sa raspršivačem. Temeljno poprskajte mahovinu, pazeći da ravnomerno pokrijete sve zaražene površine.

mahovina

Shutterstock

 

Ostavite rastvor da deluje 24 sata. Tokom ovog perioda, sirće će prodrijeti u mahovinu i uništiti je.

Nakon što je prošlo 24 sata, koristite grabulje ili metlu da uklonite mrtvu mahovinu sa travnjaka. Ako je potrebno, možete isprati područje vodom kako biste uklonili ostatke sirćeta.

Saveti za prevenciju

Komentari (0)
Loading