Muškatle će bujati sve do jeseni: Sipajte im samo jednu kap ovoga, celo leto će imati raskošne cvetove

Vesti 26.05.2024 13:05 0

Mnoge žene obožavaju muškatle. Ako želite da vam terasa celog leta bude lepa i šarena, one su pravi izbor.

muškatle

Shutterstock

Muškatle su česte na našim terasama, jer prelepo izgledaju, imaju bogate cvetove raznih boja, a ne zahtevaju posebnu negu. Postoje dve vrste muškatli – puzavice i žbunaste. Uz pravilnu negu i prihranu, mogu da vam krase terasu celo leto, čak do kasne jeseni.

Prihrana muškatli je obavezna

Ako dobro brinete o muškatlama, tom prelepom cveću na vašoj terasi će se svi diviti. U proleće, čim ih iznesete na terasu ili kupite, pošto im promenite mesto boravka, može da im malo opada lišće, ali će brzo navići i posle će se oporaviti i raskošno cvetati.

Kada zalivate muškatle, u vodu treba da dodate malo prihrane koja je na osnovu fosfora i blagotvorno deluje na cvetanje . Obratite pažnju da u đubrivu bude minimalan procenat azota, jer muškatle mogu da prestanu da cvetaju ako ga ima mnogo.

muškatle

Shutterstock

 

Napravite je sami

Jedan od načina da im pomognete da lepo napreduju jeste da napravite prihranu za muškatle od vode i joda.Dodajte 1 kap povidon joda u 1 litar vode, i sipajte 50 ml dobijenog rastvorau saksiju tako što ćete ga politi po unutrašnjim zidovima saksije. Nemojte da preterate s količinom, jer može da se uništi koren. To će pomoći vašim muškatlama da se lepo razvijaju i imaju raskošne cvetove celo leto.

Komentari (0)
Loading