Ovako to rade profesionalni kuvari: Dodajte tajni sastojak prilikom prženja luka i vaša hrana će biti sto puta ukusnija

Slobodanka Ćorić Vesti 23.05.2024 16:15 0

Tajni sastojak koji čini prženi crni luk još ukusnijim

prženje luka

Shutterstock

Prženje crnog luka je jednostavan i svakodnevni proces, ali postoji mali trik koji može učiniti vaše jelo još ukusnijim. Crni luk je ključan sastojak u mnogim jelima, a obično ga pržite na ulju pre dodavanja ostalih sastojaka. Međutim, dodavanjem jednog tajnog sastojka, možete poboljšati ukus prženog crnog luka.

Tajni sastojak je prstohvat šećera. Dodajte ga u tiganj dok pržite luk kako bi se blago karamelizovao. Šećer deluje kao univerzalni pojačivač ukusa i čini da luk dobije bogatiji i slađi ukus. Samo pazite da ne preterate sa količinom jer previše šećera može uništiti ukus.

Evo kako to funkcioniše: kada počnete da pržite luk, prvo sipajte ulje u tiganj, zatim dodajte komadić putera, a potom seckani crni luk. Na kraju, pospite prstohvat šećera. Ovaj mali dodatak će napraviti veliku razliku i učiniti vaše jelo savršenim.

 

Komentari (0)
Loading