Očistite prljave venecijanere za pet minuta: Treba vam samo jedan sastojak koji već imate u kući

Jelena Vukelić Vesti 15.05.2024 08:09 0

Koliko god nam venecijaneri omogućavaju da se dobro osećamo jer štite od sunca, nepoželjnih pogleda, vrućine…, činjenica je da one predstavljaju pravu noćnu moru kada je reč o čišćenju.

venecijaneri

Shutterstock

I bez obzira na to da li imate aluminijumske, drvene ili plastične venecijanere, zbog nešto komplikovanijeg održavanja, većina ljudi ređe ih čisti, no uz par saveta i održavanje može da bude jednostavno i lako.

Različiti delovi venecijanera zahtevaju i različite načine čišćenja.Čišćenje i pravilno održavanje nije samo u vezi sa lepotom. Prašine i mrlje koje se talože mogu da otežavaju normalan rad vaših venecijanera. Dakle, šta je sve potrebno da venecijaneru budu čisti i lepi?

Krpa za prašinu

Otvorite venecijanere do kraja. Svaki red obrišite presavijenom antistatičkom krpom za prašinu ili krpom od mikrofibera. Potrudite se da krpom obavijete čitavu traku za najbolji učinak.

Sredstvo za čiščenje

Napravite sredstvo za čišćenje od 2 dcl vode i 2 dcl alkoholnog sirćeta. Ulijte tečnost u bocu s rasprašivačem. Na ruku navucite staru čarapu, pošpricajte venecijanere tim sredstvom i zatim ih prebrišite s krpom.

Na kraju sredstvom prebrišite i prozore, naročito uglove kako biste uklonili sve ostatke prašine ili prljavštine.

Komentari (0)
Loading