Kako biste sprečili stvaranje debelog sloja leda u zamrzivaču, pazite da namirnice u kesama i kutijama koje stavljate budu dobro zatvorene i potpuno hladne. Važno je da budu i suve. Obrišite kese i posude spolja, da ne budu vlažne kada ih stavite u zamrzivač.
Za sprečavanje stvaranja leda na zidovima zamrzivača, prvo treba da ga očistite. Odmrznite ga tako što ćete ga isključiti iz struje i izvaditi sve iz njega. Obrišite unutra da sve bude suvo, pa premažite uljem koje ste stavili na suvu i čistu truleks krpu. Ulje će otežati stvaranje leda.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Shutterstock
Led najčešće nastaje zbog viška vlage u zamrzivaču, pa vodite računa o kesama i posudama koje čuvate unutra. Uvek proverite jesu li dobro zatvorene i potpuno suve. Tako ćete osigurati da zamrzivač dugo bude bez debelog sloja leda na zidovima.
Bonus video:
Možda vas zanima…
