Zapušena sudopera je prava noćna mora: Da ne biste osedeli čekajući vodoinstalatera, otpušite je sami sredstvom za higijenu

Vesti 07.05.2024 14:12 0

Sudopera vam se zapušila posle praznika? Otpušite je i uklonite neprijatan miris pomoću sredstva iz kupatila

žena

Shutterstock

Zapušen odvod na sudoperi užasno nervira, jer se puni vodom, a iz nje se širi kućom neprijatan miris. Dok vam dođe vodoinstalater da je otpuši, može da prođe mnogo vremena. I platićete papreno tu uslugu. Zato se sami pobrinite za problem. Nije vam potrebna čak ni skupa hemikalija iz prodavnice, možete da upotrebite ono što imate u kupatilu.

Prašak za veš

Shutterstock

 

Postoji jedno sredstvo za higijenu koje čini čudo za zapušen odvod. To je prašak za veš. Enzimi koji se nalaze u prašku za pranje veša razgrađuju masnoću u odeći, pa će to učiniti i u odvodu. U šerpu od pola litra prokuvale vode dodajte 3 kašike praška za veš, možete i više u zavisnosti od jačine praška. Sipajte u odvod i pustite da mešavina deluje 30 minuta. Zatim pustite vruću vode da sve ispere. Vruća voda će pomoći da se aktivira deterdžent i uklone ukorele masnoće iz odvoda.

Ako ne uspe iz prve, ponovite postupak. Nekom žicom progurajte ostatke hrane i masnoće iz odvoda tako što ćete je povlačiti gore-dole. Možete izvući prljavštinu i ostatke hrane koji su sprečavali protok vode. To možete uraditi i tankim dugačkim nožem.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading