Orahovača je tradicionalno domaće piće koje se pravi od mladih zelenih oraha i rakije. Evo kako da je napravite sami:
Priprema oraha: Berite mlade oraha u proleće, kada su još zeleni i mekani. Operite ih i osušite.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Sečenje oraha: Orahe prerežite na četvrtine ili ih grubo naseckajte.
Složite u posudu: Stavite naseckane orahe u duboku posudu i složite ih u slojevima sa šećerUkusna Tradicionalna Rakija Napravljena od Mladih Oraha - Omiljeni Napitak na Balkanuom.
Dodajte rakiju: Prelijte orahe i šećer rakijom tako da ih potpuno prekrije.
Ostavite da odstoji: Pokrijte posudu i ostavite je na tamnom i hladnom mestu da odstoji oko mesec dana, povremeno mućkajući sadržaj.
Filtriranje i flaširanje: Nakon mesec dana, procedite tečnost kroz cediljku ili gazu da biste odstranili orahe i ostatak čestica. Flaširajte očišćenu tečnost u staklene boce ili flaše.
Ova rakija je popularna na Balkanu i često se služi na proslavama i okupljanjima kao deo tradicionalnih domaćinskih trpeza.
