Orahovača je tradicionalno domaće piće koje se pravi od mladih zelenih oraha i rakije. Evo kako da je napravite sami:
Priprema oraha: Berite mlade oraha u proleće, kada su još zeleni i mekani. Operite ih i osušite.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Sečenje oraha: Orahe prerežite na četvrtine ili ih grubo naseckajte.
Složite u posudu: Stavite naseckane orahe u duboku posudu i složite ih u slojevima sa šećerUkusna Tradicionalna Rakija Napravljena od Mladih Oraha - Omiljeni Napitak na Balkanuom.
Dodajte rakiju: Prelijte orahe i šećer rakijom tako da ih potpuno prekrije.
Ostavite da odstoji: Pokrijte posudu i ostavite je na tamnom i hladnom mestu da odstoji oko mesec dana, povremeno mućkajući sadržaj.
Filtriranje i flaširanje: Nakon mesec dana, procedite tečnost kroz cediljku ili gazu da biste odstranili orahe i ostatak čestica. Flaširajte očišćenu tečnost u staklene boce ili flaše.
Ova rakija je popularna na Balkanu i često se služi na proslavama i okupljanjima kao deo tradicionalnih domaćinskih trpeza.

"PRODUKTIVNI PREGOVORI" TRAMPA I STARMERA: Razgovarali o mogućem sporazumu o ekonomskom napretku VB I SAD

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“
