Evo odakle dopire SMRAD u vašem stanu: Ako ih ne čistite redovno, ova mesta izazivaju jako neprijatne mirise

Vesti 20.12.2021 08:30 0

Karolina Mekalej, influenserka i mama, poznata i kao "Home Hacks Queen", podelila je video na TikToku u kom navodi tri mesta koja ljudi često zaborave da očiste u svojim kućama, a koja mogu da izazovu neprijatan miris

Evo odakle dopire SMRAD u vašem stanu: Ako ih ne čistite redovno, ova mesta izazivaju jako neprijatne mirise

Shutterstock

 

Kako navodi, prvo mesto zauzimaju odvodi u sudoperi i lavabou. Ona ih čisti koristeći tečni sapun i sodu bikarbonu, pa ih potom izriba četkom.

"Odvodi u vašem domu mogu da budu prilično gadno mesto ako se ne čiste redovno, a mogu da izazovu i veliki smrad", kaže Karolina.

Drugo su filteri na aspiratoru, koji ako se ne čiste redovno mogu da dovedu do toga da se sam uređaj pokvari, a iako nam se čini da je aspiratom uvek čist, nije jer upija kako dim od hrane koja se sprema, tako i masnoću. Karolina ih pera tako što ih natapa u vodi u koju je dodala tablete za čišćenje. Preporučuje čišćenje filtra na svake dve nedelje.

 

@carolina.mccauley

Don’t forget to clean your washing machine filter and pump every 3 months. 💓 ##cleaningtips ##cleaninghacks ##homehacks ##homehackswithcarolina ##hacks

♬ Do It To It - ACRAZE

 

Na kraju, obratite pažnju na filtere mašine za pranje veša i očistite ih bar jednom mesečno. Isperite ih pod toplom vodom, očistite držač i vratite na mesto.

Ovu mama i influenserku prati preko milion ljudi, koji rado primenjuje njene savete.

Komentari (0)
Loading