Zašto svaka kuća treba da ga ima: Bebi puder rešiće vas sto muka

Slobodanka Ćorić Vesti 23.04.2024 16:00 0

Verovatno će se mnogi iznenaditi kada čuju da jedan proizvod koji sigurno imaju u kupatilu osim prvobitne namene može biti pravi multipraktik u kući i to na različitim poljima

bebi puder

Shutterstock

Bebi puder ima mnogo širu primenu nego što je ona osnovna - primena za negu kože beba. Neki ga zovu talk, neki puder za bebe, jedina razlika je u mirisu, a možete da ga koristite kako u kozmetičke svrhe ili za rešavanje pojedinih problema u domaćinstvu.

Upija masnoću

Idući put kada vam nešto masno kapne na majicu ili tepih, taj deo pospite bebi puderom. On upija ulje i osvežava tkaninu.

Rashlađuje čaršafe

U vrućim noćima pospite dečji puder po caršafima. One će mirisati, a puder će upiti znoj s tela, što će vam omogućiti da se bolje naspavate.

Ističe trepavice

Ako koristite klasičnu maskaru, a želite da postignete dramatičan efekat, to ćete lako postići uz malo talka. Pre nanošenja maskare na trepavice nanesite tanak sloj talka i eto volumena očas posla, pišu Nezavisne.

Odložite pranje kose

Niko ne podržava neredovno pranje kose, ali svima nam se desi da jednostavno nekad ne stignemo da je operemo. Rešenje je opet čudotvorni multipraktični bebi puder. Pomešajte jednake količine praška za pecivo i bebi-pudera i nanesite na kosu. Deluje isto kao suvi šampon.

Da obuća ponovo zamiriše

Većina žena zna za trik da leti sipa malo talka u cipele koje se nose na bosu nogu, a da li ste znali da će malo pudera preko noći izvući sve neprijatne mirise iz vaših patika, cipela ili čizama... Dovoljno je da uveče pospete unutrašnjost obuće bebi puderom.

Osvežava knjige

Možete da ga upotrebite da upijete vlagu sa stranica starih knjiga. Rešićete se buđi, a knjiga će biti kao nova.

‘Popravlja’ škripanje poda

 Imate parket koji škripi? Pospite po podu dečji puder, a potom metlicom ispunite praznine među letvicama.

Komentari (0)
Loading