Kašalj, svrab, nesanica: Ovo znaci da delite krevet sa grinjama, a evo kako da ih se otarasite zauvek

Vesti 13.04.2024 20:24 0

Stručnjaci su otkrili da su oni koji dan započinju „suvim kašljem“ verovatno spavaju u krevetu koji je potpuno „zaražen grinjama“

oči

Shutterstock

Čini se da se skoro svako od nas u poslednje vreme oseća ošamućeno i da mnogi od nas pate od prilično jakih simptoma prehlade.

Međutim, čini se da ovi simptomi možda nisu posledica vremena, već zbog potpuno drugačijeg problema: grinja.

Dakle, da bi malo rasvetlili situaciju, stručnjaci za dušeke otkrili su četiri najčešća znaka da je vaš krevet zaražen grinjama.

Stručnjaci su otkrili da su oni koji dan započinju „suvim kašljem“ verovatno spavaju u krevetu koji je potpuno „zaražen grinjama“.

Nameštanje kreveta

Shutterstock

 

Suv kašalj nije jedino na šta treba da pazite, jer 'kijanje' i 'curenje iz nosa' mogu takođe biti posledica spavanja sa grinjama jer mala stvorenja mogu da 'pokreću alergije'.

Rebeka Svejn iz ,,Winstons Beds"-a je upozorila domaćinstva da „nekontrolisani svrab“ može biti znak da „delite krevet sa hordom grinja“.

Ekspert je dodao: „Iako ne možete da vidite stvorenja bez mikroskopa, njihovo prisustvo se može znati ako patite od suvog kašlja ujutru i svraba u očima.

Dakle, ako mislite da ste to vi, onda obavezno operite svu svoju posteljinu na 60 stepeni i prebrišite prašinu u svojoj spavaćoj sobi. To će vam pomoći da smanjite šanse da se razmnože.

Ostali znaci grinja uključuju poteškoće sa disanjem, crvene i iritirane oči, kao i poremećen san.

žena

Shutterstock

 

Nema ničeg boljeg od dobrog sna, koji nam omogućava da odmorni i sveži uplovimo u dan koji je pred nama.

Međutim, nakon što vam se san prekine tokom noći može biti teško ponovo zaspati - posebno ako imate grinje na umu.

Ali, ne brinite, jer je jedan trener joge otkrio tri lake poze koje će vam pomoći da ponovo zaspite kada se probudite usred noći.

To uključuje pozu srećne bebe, koju možete postići tako što ćete ležati na leđima i približiti kolena grudima. Zatim uhvatite spoljne ivice stopala rukama, otvarajući kolena šire od trupa.

joga

Shutterstock

 

Sledeća je poza leša, koja se odnosi na prepuštanje tela gravitaciji i ležanje na leđima sa blago raširenim nogama.

Držite ruke opuštene sa strane sa dlanovima okrenutim nagore pre nego što zatvorite oči i fokusirate se na duboko, sporo disanje.

I, na kraju, imamo pozu deteta.

Da biste izveli ovaj umirujući položaj, počnite tako što ćete kleknuti na pod i sedeti na petama.

Raširite kolena u širini kukova, a zatim se savijte napred da biste položili torzo između butina pre nego što ispružite ruke napred ili uz telo, sa čelom oslonjenim na pod, prenosi Tyla

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading