Očistite bele patike bez muke: Anita kaže da ih pere na ovaj način i uvek izgledaju kao nove!

Vesti 27.03.2024 15:29 0

S lepim vremenom se bele patike češće nose, a brzo se uprljaju. Ovako ćete ih najlakše očistiti.

patike

Shutterstock

Anita je stručnjak za čišćenje i ima super trik kako da bele patike očistite da izgledaju kao nove. U videu koji je objavila na svom TikTok profilu, objasnila je da su za to potrebna samo tri sastojka koja svi imaju u kući.

Pomešajte 1/4 šoljice sredstva za pranje sudova, 1/2 šoljice hidrogena (3%) i 1/4 šoljice sode bikarbone. Dobićete pastu i njom pomoću čiste četke istrljajte patike.

„Testirala sam niz proizvoda za čišćenje, ali ovo je najbolje, deluje daleko bolje od svih ostalih“, navela je. Pre čišćenja treba uraditi jedno – izvadite pertle. Oribajte celu patiku, uključujući i jezik. Stavite pertle u ostatak paste i ostavite da stoje jedan sat. Zatim stavite patike i pertle u platnenu kesu za pranje i ubacite u mašinu za veš i operite, podesite mašinu na ručno pranje.

 

 

„Obavezno izvadite uloške iz patika, naročito ako su obojeni i mogu ofarbati cele patike. Nemojte ih sušiti u mašini za sušenje ili ispred radijatora kada se operu, neka budu napolju, da se osuše na vazduhu“, ističe Anita.

„Oduševićete se rezultatom“, izjavila je, a njeni pratioci su bili oduševljeni.

Komentari (0)
Loading