Ljudi se bukvalno ,,dave" u ovim kroasanima: Viralni TikTok hit preplavio mreže, spaja 2 omiljene poslastice

Vesti 12.03.2024 13:02 0

,,Crookie" je kreacija francuske pekare ,,Boulangerie Louvard" u Parizu koja je stigla u promet 2022. godine...

kroasan

Printscreen/TikTok/moribyan

Kroasani su apsolutni kameleoni u sferi slatko-slanih peciva. Tokom proteklih nekoliko godina gledali smo kako ih vrsni pekari transformišu u krofne, poznate kao ,,cronuts", mafine- ,,cruffins", prave u obliku kruga i pune neodoljivim filovima.

Sada se spremite za neverovatnu evoluciju kroasana koja je za čas preplavila TikTok sakupivši milione pregleda i navodeći ljude da pohrle ka pekari u Parizu koja ih pravi kako bi probali neobičnu poslasticu. 

U pitanju je takozvani ,,crookie", tj. kombinacija kroasana i keksa sa čokoladnim mrvicama.

Vredi li probati?

,,Crookie" je kreacija francuske pekare ,,Boulangerie Louvard" u Parizu koja je stigla u promet 2022. godine i ubrzo postala jedan od njihovih najprodavanijih proizvoda. 

 

@moribyan

cookie dough meets croissant 🍪🥐

♬ Oui oui oui oui - Sacha Distel

 

Međutim, globalnu slavu je stekao tek ove godine kada su brojni Tiktokeri krenuli da kupuju ,,crookie" i da objavljuju recenzije na svojim profilima. Oni koji nisu bili u prilici da odu u Pariz i počaste se ovom poslasticom, uzeli su stvar u svoje ruke i napravili je sami.

 

 

Poslastica možda deluje ukusno, ali mnogi su rekli da je malo preslatka, te da ne bi mogli često da uživaju u njoj. Ipak, ne deluje kao da se iko požalio, te se ,,crookie" na kraju krajeva može smatrati uspehom.

Napravite sami

Ako želite da probate ovu primamljivu poslasticu kod kuće, sve što je potrebno jesu kroasani i testo za keksiće. Kroasane možete kupiti gotove, ili ih napraviti sami. Isto važi i za testo za keksiće. Isecite kroasan po dužini, i rasporedite testo za keksiće unutra. Zatvorite kroasan, a potom ostatak testa rasporedite na vrh kroasana. Pecite oko 10 minuta.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading