Najzad su objasnili ono što nas mnogo nervira: Evo zašto kesa čipsa nikad nije napunjena do kraja!

Vesti 12.03.2024 12:40 0

Da li se i vi nervirate kada kupite čips, otvorite ga, a kesa je poluprazna? Za to postoji dobro obrazloženje.

čips

Shutterstock

Ako volite čips, sigurno ste primetili da kese čipsa nikad nisu pune. Za to postoji vrlo dobar razlog. Bilo da otvorite malu kesu čipsa ili veću za društvo, uvek je pomalo razočaravajuće videti da je ona daleko od pune. Iako možda mislite, kao i većina ljudi, da se to radi kako bi proizvođači zaradili više para, nije to razlog, piše „Reader's Digest“.

Naime, u kesama se ostavlja prostora kako se čips ne bi oštetio. Put od fabrike u kojoj se čips proizvodi i pakuje do vaše kuće je prilično dug. Kompanije namerno ostavljaju prazan prostor u kesi kako se čips ne bi izmrvio i kako ne bi preostale samo mrvice kada ga otvorite. A ko još voli mrvice čipsa?

čips

Shutterstock

 

U kese se dodaje i azot-oksid, gas koji čips održava svežim, sprečava da se pokvari i omekša. To je prirodni netoksičan plin koji se koristi u prehrambenoj industriji u različite svrhe. Potpuno je bezopasan, a pokazalo se i da poboljšava ukus čipsa.

Dakle, sledeći put kada otvorite čips samo da biste pronašli znatno manje nego što ste očekivali, znajte da to nije bez dobrog razloga. Zbog manje količine čipsa u kesi, dobijete bolji ukus, svež čips i manje izlomljenih komada. 

Komentari (0)
Loading