Jaja su zbog svojih nutririvnih vrednosti idealna za početak dana i najrasprostranjeniji doručak na svetu. Čine nas sitima i uživamo u raznovrsnosti načina za njihovu pripremu. Ali nekada nam ove osnovne namirnice ponestane, a nismo planirali da idemo u kupovinu u datom trenutku.
U tom slučaju, preskačemo da jedemo jaja i pripremimo nešto drugo za doručak. Što je u redu, i češći scenario nego ne. Ali imamo rešenje i za ove stvari. Uz trik iskusnih domaćica spremićete savršeni omlet.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
One primenjuju trik uz pomoću kojeg od jednog jajeta možete da napravite obrok za četvoro.
Umutite jaje viljuškom, a zatim sipajte malo mleka i dodajte dve kašike brašna. Sve to sjedinite i to tako da ne bude grudvica. Nakon toga joj dodajte dve-tri kašike vode, jer omlet ne bi trebalo da bude gust i na kraju so.
Sve dobro promešajte još jednom, tiganj zagrejte na srednjoj vatri i sipajte ulje u njega. Za intenzivniji ukus jaja pržite na puteru. Smesu sipajte i ispržite.