Dodajte ovu namirnicu u vodu za čišćenje prozora: Nakon pranja će blistati

Slobodanka Ćorić Vesti 04.03.2024 12:47 0

Najbolje sredstvo za čišćenje stakla je domaće rešenje - sa ključnim sastojkom, kukuruznim skrobom

prozori

Shutterstock

Sada imamo još jedan zabavan savet za čišćenje koji možete dodati na vašu listu—i sve je o kukuruznom skrobu. Iako ga verovatno imate pri ruci za pomfrit, hrskavi tofu, pravljenje svilenkastih preliva za pite i druge svrhe kuvanja, postoji mnogo drugih načina da koristite kukuruzni skrob u vašem domu, a jedan od njih je da vaše prozore održavate čistim. .

Možda već redovno čistite svoje prozore, ili možda čekate dok ne vidite kroz njih. U svakom slučaju, mi volimo da uparimo zadatak njihovog čišćenja sa otvaranjem novog pakovanja kukuruznog skroba. Na taj način ćete posao obaviti najmanje jednom godišnje i koristićete najbolje moguće sredstvo za čišćenje sa neprijanjajućim slojem.

Najbolje sredstvo za čišćenje stakla je domaće rešenje - sa ključnim sastojkom, kukuruznim skrobom. Treba vam samo 1/4 šolje alkohola, 1/4 šolje belog sirćeta, jedna kašika kukuruznog skroba i dve šolje tople vode. Stavite sve u bocu sa raspršivačem i promućkajte rastvor. Zatim samo zgrabite krpu i počnite prskati i brisati, prenosi Jutarnji.hr.

Komentari (0)
Loading