Beže od njega kao đavo od krsta: Prirodno sredstvo koje tera muve iz kuće za 10 minuta

Slobodanka Ćorić Vesti 04.03.2024 10:53 0

Ova jednostavna, ali efikasna mešavina se koristi za stvaranje zamke koja svojim mirisom privlači muve, a zatim ih hvata i eliminiše zahvaljujući lepljivim svojstvima tečnosti za pranje sudov

muve

Shutterstock


Ovaj novi pristup koristi samo prirodne sastojke, čime se izbegava upotreba štetnih hemikalija koje mogu negativno uticati na naše zdravlje i životnu sredinu.

Zašto muve ulaze u naše domove?

Muve su insekti koji dane provode u potrazi za hranom, a posebno ih privlače fermentisane supstance i slatkiši kao što su sirup, jabukovača i zrelo voće. Ove štetočine ne biraju, pa mogu da pronađu put do naših kuhinja, gde se hrane ostacima hrane ili se čak usude da slete direktno na naše tanjire i unište sav trud.

Potrebna su vam samo dva sastojka da napravite ovaj prirodni repelent: pirinčano sirće i tečnost za pranje sudova. Ova jednostavna, ali efikasna mešavina se koristi za stvaranje zamke koja svojim mirisom privlači muve, a zatim ih hvata i eliminiše zahvaljujući lepljivim svojstvima tečnosti za pranje sudova. Ako nemate pirinčano sirće ili ne želite da ga kupite samo za ovu svrhu. možete koristiti pirinčanu vodu koja vam je ostala od ručka ili skuvati kašiku ili dve pirinča u kotliću dok se vrlo dobro ne raspadne, a zatim procediti i staviti u frižider.

Kako napraviti zamku za muve?

1. Pripremite plastičnu bocu tako što ćete skalpelom ili oštrim nožem odrezati vrh i postaviti je naopako, stvarajući levak.

2. Povežite dva dela boce lepljivom trakom, formirajući zamku.

3. Napravite rastvor tako što ćete u flašu dodati kašiku pirinčanog sirćeta i kašiku tečnosti za pranje sudova, pa dodati malo vode.

4. Postavite zamku tamo gde su muve najaktivnije, obično u kuhinji ili blizu kante za otpatke.

Ova metoda nije samo efikasna, već i ekološki prihvatljiva, što je čini idealnim izborom za sve koji žele da očuvaju zdravlje svoje porodice i životne sredine. Vremenom će se ovaj prirodni repelent pokazati kao nezamenljiv saveznik u borbi protiv muva, omogućavajući vam da uživate u čistom i udobnom domu bez neželjenih gostiju.

Komentari (0)
Loading