Najbolje ćete iskoristiti vodu od kuvanja krompira na sledeće načine:
Za mekši hleb
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Skrob u vodi od kuvanja krompira je odličan dodatak testu za hleb ili peciva. Dodajte ga umesto obične vode u testo i daće mu mekoću, pa će hleb, kiflice i duga peciva biti vazdušasta.
Napravite čorbu
U toj vodi ima skroba koji može da poslužiti kao odlična osnova za supe i čorbe. Napravite sa tom vodom neko od ovih jela i dobiće kremastu teksturu i lep ukus.

Shutterstock
Kao đubrivo za cveće
Voda u kojoj ste kuvali krompir bogata je vitaminima i mineralima koje je krompir oslobodio tokom kuvanja. Kada se ohladi, upotrebite je kao prirodno đubrivo za cveće. Možete njom da zalijete sobne biljke ili one u dvorištu.
Pripremite pire
Kada pravite pire krompir, umesto mleka ili pavlake koristite vodu od kuvanja krompira. Ovo će sačuvati ukus krompira i dati kremastiju teksturu pireu.
Dodajte je u sosove
Malo vode od kuvanog krompira sipajte u sosove ili dinstano povrće da biste obogatili njihov ukus. Skrob iz te vode pomaže da se sos zgusne.
Bonus video: