Laptop koristimo svakodnevno: Evo kako da ga očistite brzo i jednostavno

Olja Jelić Vesti 23.02.2024 08:10 0

Pre samog postupka čišćenja, obavezno ugasite laptop, izvadite bateriju i isključite ga iz struje

Čišćenje laptopa

Shutterstock

Laptop je danas nešto što koristimo gotovo svakodnevno, a sa vremena na vreme i njega moramo detaljno da očistimo. 

Pre samog postupka čišćenja, obavezno ugasite laptop, izvadite bateriju i isključite ga iz struje. U suprotnom, postoji opasnost od strujnog udara ili uništavanja laptopa. Tastatura je deo laptopa koji najčešće nastrada – mrvice, prašina, dlake i masnoća znaju da se nakupe na tastaturi, što ne izgleda nimalo lepo, piše The New York Times.

Kod čišćenja tastature, može vam poslužiti kompresovani vazduh. Ovaj sprej služi za brzo i sigurno uklanjanje raznih nečistoća sa tastature, a možete ga nabaviti u svakoj boljoj prodavnici. Kompresovani vazduh lagano poprskajte po tastaturi i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Zatim uzmite štapiće za uvo i lagano prođite svim pukotinama na tastaturi i nečistoće bi trebale da nestanu.

Čišćenje laptopa

Shutterstock

 

Sledeći na redu su ulazi koji se nalaze na različitim stranama laptopa, a služe za USB priključke, slušalice i ostale kablove. Za čišćenje ulaza na laptopu takođe vam može poslužiti sprej kompresovanog vazduha.

Naslon laptopa najbolje je čistiti na kraju, a za to se preporučuje upotrebna posebno namenjenih sredstava za čišćenje ekrana. Obično sredstvo za čišćenje moglo bi da ošteti ekran i da tako izazove kvar na laptopu.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading