Neće biti žilave: Probajte najbolji trik za najmekanije palačinke, niste ih nikada pravili ovako!

Jelena Vukelić Vesti 19.02.2024 20:58 0

Iako ih svi baš često pravimo, desi se da palačinke budu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

palačinke

Shutterstock

Problem je što uglavnom u smesu ubacimo cela jaja, ali ako razdvojite belanca i žumanca dobićete nikad mekanije palačinke.

Postupak:

1. Napravite smesu za palačinke kao i inače, samo sa sitnom izmenom tako da belanca odvojite od žumanaca koje umutite u smesu, a belanca stavite na stranu.

2. Kada ste u smesu stavili sve sastojke (osim belanaca) i dobro ih promešali, od belanaca napravite mekše umućeni sneg, pa ga dodajte smesi.

3. Sneg zatim vrlo nežno promešajte sa smesom, najbolje ručno žicom. Sneg od belanaca palačinkama će dati penastu strukturu i predivnu mekoću. Čak i kada se ohlade i odstoje, ovako pripremljene palačinke neće izgubiti mekoću, neće biti ni žilave ni bezukusne.

Komentari (0)
Loading