Trik iskusnih kuvara: Kropmpir će brže će biti gotov i neće se raspadati ako u vodu dodate ovaj sastojak

Slobodanka Ćorić Vesti 19.02.2024 11:08 1

Da li ste znali šta treba da dodate u vodu u kojoj se kuva krompir kako bi ona brže proključala i kako bi bio brže spreman?

krompir

Printscreen/Youtube

Priprema krompira nije nimalo komplikovana, ali uvek postoje trikovi koji mogu da mu poboljšaju ukus.

Ali, da li ste znali šta treba da dodate u vodu u kojoj se kuva krompir kako bi ona brže proključala i kako bi bio brže spreman?

U šerpu sipajte vodu i dodajte kašiku ulja ili putera, na samom početku, pa tek onda krompir i voda će brže provriti, a samim tim i ubrzati proces kuvanja, piše Stvar ukusa.

Takođe, krompir će imati lepši ukus.

Komentari (1)
Loading
zora
19.02.2024 16:35

Krompir se nikada ne raspadne ako je otprilike iste velicine jer je skuvan sav u isto vreme. Raspadne se onaj manji dok se krupan skuva.