Feng šui nalaže: U kuhinju nikako ne smete staviti ogledalo, a evo koja mesta u domu idealna

Vesti 15.02.2024 08:38 0

Evo gde treba, a gde ne treba smestiti ogledalo u svom domu

ogledalo

Shutterstock

Po feng šui konceptu uređenja prostora ima svoje značanje, svrhu i moć pa je od velikog značaja gdje postavljamo svaki detalj u domu, a ogledalo posebno.

Stručnjaci iz ove oblasti upozoravaju i da ogledala u spavaćoj sobi donose lošu energiju i mogu biti krivac za loš i nemiran san.

Evo gde treba, a gde ne treba smestiti ogledalo u svom domu:

Mala prostorija i uski hodnik

Malu sobu možete povećati ogledalom gde god da ga postavite. Isto možete da uradite i s dugačkim, uskim hodnikom na koji treba staviti ogledalo uzduž zida. Nemojte postavljati ogledala jedno preko puta drugog jer će se tako zarobiti ći energija koja će se odbijati jedna od druge i ostati zarobljena u tom prostoru, objašnjava feng šui.

soba

Shutterstock

 

Možete ga postaviti na dno dugog mračnog hodnika kako bi reflektovalo svetlo i pozitivnu ći energiju u prostor. Ali pazite da ogledalo ne gleda prema ulaznim vratima ili kuhinji. 

Hodnik

Najbolje je postaviti ogledalo vertikalno uz ulazna vrata ili isto tako, ali na bočni zid. Najveća greška je staviti ogledalo nasuprot ulaznih vrata jer se reflektovanjem ulaza sva energija i mogućnosti odbiju od vas, pre nego što vam i dođu, prema feng šuiju.

Stepenište

Postavljanjem velikog ogledala na zid stepeništa vizualno ćete ga proširiti, naročito ako je usko. To će takođe stvoriti sreću i pomoći dobroj energiji da kola stepeništem. Ne preporučuje se stavljanje ogledala u podnožje stepeništa jer ‘seče’ noge i kada se penjete i spuštate.

Kupatilo

kupatilo

Shutterstock

 

Ogledalo ne bi trebalo da reflektuje WC šolju niti ‘da seče’ glavu bilo kome ko se u njega gleda. Neki preporučuju da se stavi ogledalo u punoj dužini vrata kupatila sa spoljne strane. Tako se čini da kupatilo ‘nestaje’ reflektovanjem ostalog prostora.

Kuhinja

U njoj se, prema feng šuiju, ne preporučuje stavljanje ogledala.

Spavaća soba
soba

Pexels

 

Ne preporučuje se da se ogledalo postavi tako da gleda prema krevetu jer donosi lošu energiju, niti iznad kreveta. Prema feng šuiju, tako postavljeno ogledalo može biti krivac za loš san, ali i probleme u braku.

Sva mesta na koja ne treba stavljati ogledalo:

  • nasuprot kamina (iznad kamina može) jer reflektovanje vatre unosi previše energije
  • iznad šporeta (zbog sličnog razloga kao i kod kamina)
  • preko puta ulaznih vrata
  • da gleda prema krevetu
  • da gleda prema wc šolji

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading