Neke greške pri čišćenju možemo da platimo zdravljem: Ovim trikom pravilno uklonite vlagu sa zidova

Slobodanka Ćorić Vesti 12.02.2024 12:45 0

Ako zid istrljate buđom, njegove spore se lako mogu širiti vazduhom, poput virusa

buđ

Shutterstock

Uz raznovrsnost proizvoda na tržištu, čini se da čišćenje nikada nije bilo lakše. Međutim, nije sve u tome da samo zgrabite krpu i sredstvo za čišćenje vlage i krenete u bitku. Stručnjaci upozoravaju da neke greške prilikom čišćenja možemo da „platimo zdravljem”. Na primer, ako imate buđ na zidovima. Vlasnica kompanije Fantastic Services Ralica Prodanova upozorava da ono što nikako ne treba da radite jeste da trljate zid na kome su se pojavile ružne, crne tačke.

Crna buđ, uzrokovana vlagom, je neugledna pojava i primamljivo je pokušati je očistiti. Međutim, može izazvati respiratorne probleme - pa čak i halucinacije. Buđ koja raste na vlažnim zidovima može biti veoma otrovna. Ako zid istrljate buđom, njegove spore se lako mogu širiti vazduhom, poput virusa – prenosi Klik.

Ovo je najčešća vrsta buđi koja se pojavljuje u našim domovima, a može izazvati probleme sa respiratornim sistemom, iritaciju kože, umor i mučninu. U nekim slučajevima čak i halucinacije. Da biste ga se rešili, uvek nosite zaštitnu masku kada čistite buđ sa zida, gumene rukavice i zaštitne naočare.

 
Komentari (0)
Loading