Ne trošite pare na hemijsko čišćenje: Uz ovaj sastojak iz kuhinje, skinućete sve masne i žute fleke sa odeće

Vesti 07.02.2024 16:29 0

Ne možete nositi odeću koja je uflekana, a obično se to desi na omiljenim košuljama i majicama. Evo kako da skinete fleke.

žena

Shutterstock

Nema razloga da trošite mnogo novca na skupe proizvode za skidanje fleka, kao ni za hemijsko čišćenje odeće. Jedan prirodni proizvod može da ukloni žute i masne fleke sa bele odeće, peškira, posteljina, stolnjaka. Limun je sve što vam treba za skidanje čak i najtvrdokornijih mrlja. Njegova prednost je i to što neće uništiti osetljive tkanine, jer sok od limuna nije tako jak kao kupovna hemijska sredstva za uklanjanje fleka.

Kako da upotrebite limun? Utrljajte sok od limuna preko masnih i žutih fleka na beloj odeći ili stolnjacima i pustite da deluje dok se ne osuši. Zatim stavite odeću u mašinu za veš i uključite je na uobičajeno pranje. Biće ponovo kao nova.

Možete čak povratiti belinu odeći ako dodate sok od jednog limuna u bubanj sa vešom pre pranja. Biće mnogo svetlija kada je izvadite iz mašine. Dodavanjem pola šoljice soka od limuna u mašinu kada perete posteljinu i peškire, oni će postati mekši.

Bonus video:

 
Komentari (0)
Loading