Tiganji i šerpe će blistati kao iz fabrike: Najefikasnija caka za čIšćenje tvrdokorne masnoće

Slobodanka Ćorić Vesti 05.02.2024 16:17 0

Vrlo često dogodi se da šerpe i tiganji zagore i da izgledaju kao da im je pre mesto u kontejneru nego u kuhinji

posuđe

Printscreen/Instagram

Ništa lepše od besprekorno čistog posuđa, u kom je zadovoljstvo pripremati obroke i iz kog je još veće zadovoljstvo služiti ukusna jela.

Međutim, vrlo često dogodi se da šerpe i tiganji zagore i da izgledaju kao da im je pre mesto u kontejneru nego u kuhinji. Za to, srećom, postoji rešenje — i zapravo je vrlo jednostavno!

Trik sa sodom bikarbonom


Pospite po potamnelim delovima sodu bikarbonu i ne štedite. Posle pet minuta prelijte vrelom vodom, pa ostavite da se hladi.
Zatim operite deterdžetom za pranje sudova i toplom vodom, na uobičajen način.

Trik sa sredstvom za čišćenje rerne

Sipajte na zagorele površine šerpe ili tiganja sredsto za čišćenje rerne, pa ostavite da deluje 10 minuta. Zatim dobro operite šerpu na uobičajen način.

Trik sa sirćetom i sodom bikarbonom

Sipajte u zagoreli sud mešavinu vode i alkoholno sirćeta u odnosu 1:1. Stavite na tihu vatru i pustite da vri najmanje 2-3 minuta. Zatim sklonite s vatre, dodajte tri kašike sode bikarbone i imajte u vidu da će ova mešavina odmah zapeniti, pa zato ne bi trebalo da sipate previše tečnosti. Ostavite da se ohladi, pa tek onda operite sud na uobičajen način, deterdžetom za pranje sudova i toplom vodom.

Komentari (0)
Loading