Svaka vrsta posuđa ima svoje mesto u kuhinji. U Srbiji je tradicija da lonce i velike sudove držimo u donjim ormarićima, a tanjire u gornjim.
Međutim, stručnjaci za dizajn preporučuju da tanjire treba da odlažemo u fiokama.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
"Budući da se ovako sve drži na nivou struka umesto na visini, to je zapravo ergonomski bolje rešenje", tvrdi dizajner Krista Gibons.

Shutterstock
Ona napominje da fioke za posuđe treba da budu što bliže sudoperi ili mašini za pranje posuđa, kako da ne bismo neprestano hodali s gomilom tanjira po kuhinji, prenosi Krstarica
"Osim što su duboke fioke daleko praktičnije rešenje za odrasle, one i deci olakšavaju postavljanje stola ili uzimanje određenih sudova", objašnjava Alison Pikart, koja takođe koristi fioke za tanjire u svojoj kuhinji.
Bonus video: