Svaka vrsta posuđa ima svoje mesto u kuhinji. U Srbiji je tradicija da lonce i velike sudove držimo u donjim ormarićima, a tanjire u gornjim.
Međutim, stručnjaci za dizajn preporučuju da tanjire treba da odlažemo u fiokama.
"Budući da se ovako sve drži na nivou struka umesto na visini, to je zapravo ergonomski bolje rešenje", tvrdi dizajner Krista Gibons.
![tanjiri](/data/images/2023-11-19/68338_tanjiri-shutterstock-577208836_iff.jpg?t=1706961893?t=1706961899075)
Shutterstock
Ona napominje da fioke za posuđe treba da budu što bliže sudoperi ili mašini za pranje posuđa, kako da ne bismo neprestano hodali s gomilom tanjira po kuhinji, prenosi Krstarica
"Osim što su duboke fioke daleko praktičnije rešenje za odrasle, one i deci olakšavaju postavljanje stola ili uzimanje određenih sudova", objašnjava Alison Pikart, koja takođe koristi fioke za tanjire u svojoj kuhinji.
Bonus video:
Možda vas zanima…
![Loading](https://najzena.alo.rs/files/img/loader.gif)