Naše bake nikad nisu bacale prvu vodu u kojoj su kuvale pasulj: Kad vidite koliko je korisna i dobra nećete ni vi

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 30.01.2024 10:40 0

Umesto da je prolijete, procedite pasulj i pomešajte s vrućom vodom

vojnički pasulj

Printscreen/Youtube

Jeste li se ikada zapitali kako je izgledalo čišćenje kuće u 19. veku... Bez snažnih hemijskih sredstava za pranje i čišćenje. Pa koristilo se ono što je uvek bilo pri ruci, a to je hrana.

U viktorijansko doba, naprimer, prljave tapete čistile su se hlebom, a podovi svežim mlekom. I tako dolazimo do pasulja. Kod kuvanja pasulja prvu vodu obično bacite i nastaviti kuvati, zar ne?

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Pa stari trik za koji su itekako znale naše bake kaže da se to nikako ne sme raditi.

Umesto da je prolijete, procedite pasulj i pomešajte s vrućom vodom. Kažu da ova mešavina čini čuda za staklene površine, a vaši prozori i ogledala će zablistati. Poprskajte ih smesom, zatim izribajte sunđerom i na kraju isperite.

Takođe, ova tečnost se može koristiti i za pranje posuđa – a za nešto jači "dezinfekcijski" učinak čak i kod tvrdokornih mrlja u smesu možete dodati malo alkoholnog sirćeta.

Komentari (0)