Da se miris luka ne širi po kući: Kada ga dinstate, uradite ovo i smrad se neće uvući u sve stvari

Vesna Vukadinović Vesti 21.01.2024 12:41 0

Skoro svako jelo počinje dinstanjem crnog luka. Posle toga u kući ostane neprijatan miris, jer luftiranjem ne može potpuno da se ukloni. Evo kako to da uradite.

luk

Shutterstock

Svaka domaćica zna da skoro da nema jela za koje ne treba da prodinsta crni luk. Evo kako da to uradite, a da ne usmrdite celu kuću, ali i sve vaše stvari, kosu. Glavni krivac za taj neprijatan miris je oslobađanje sumpora iz luka, do kojeg dolazi prilikom termičke obrade. Ipak, postoji način pomoću kojeg se to može izbeći.

Primenite trik profesionalnih kuvara. Oni prilikom dinstanja crnog luka koriste sodu bikarbonu. Posle seckanja crnog luka, stavite ga na zagrejano ulje i dodajte jednu kašičicu sode bikarbone. Ukoliko se radi o većoj količini luka (više od 500 g), potrebno je dodati supenu kašiku sode bikarbone. Izmešajte i luk dinstajte kao obično.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Osim što se njegov miris neće širiti po kući, možete izbeći zapržavanje jela, jer soda bikarbona lepo zgusnuti luk i postići isti efekat u jelu kao zaprška.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading