Rešite se prašine lako i jednostavno: Dodajte ovaj sastojak u vodu i kuća će vam blistati danima

Olja Jelić Vesti 19.01.2024 08:37 0

Brisanje prašine je jedan od zamornih kućnih poslova, pored peglanja, usisavanja, pranja sudova... Evo kako da se "oslobodite" dosadne prašine, makar na deset dana.

Čišćenje kuće

Shutterstock

Brisanje prašine je jedan od zamornih kućnih poslova, pored peglanja, usisavanja, pranja sudova... Evo kako da se "oslobodite" dosadne prašine, makar na deset dana.

Verovatno ste čuli za glicerin i njegovu primenu u medicini, kozmetologiji, prehrambenoj industriji i poljoprivredi, ali delotvoran je i vrlo koristan i u održavanju domaćinstva. Ako ga koristite na pravi način, vaš dom će duže ostati čist.

Evo pet načina na koje možete koristiti glicerin u svom domaćinstvu.

1. Blistavo čisti podovi

Kako biste brzo i efikasno očistili prljave podove, samo dodajte nekoliko kapi glicerina u kantu vode.

Čišćenje

Shutterstock

 

2. Dugoročno se rešite prašine

Da biste to učinili, dodajte malo glicerina u posudu s vodom. Tom vodom namočite krpu i prebrišite površine. Prašinu nećete videti barem nekoliko dana. Ova metoda čišćenja koristi se u muzejima.

3. Uklanja fleke s odeće

Na fleku stavite nekoliko kapi glicerina i sve isperite vodom u koju ste dodali malo soli. Da biste uklonili fleku od čaja, kafe ili čokolade, samo napravite mešavinu glicerina i soli, nanesite na fleku i nakon pola sata operite fleku, piše Stil.

Mrlje na odeći

Shutterstock

 

4. Pravilno održava kožni nameštaj

Ako ste ogrebali kožni nameštaj, samo ga prebrišite pamučnom krpom umočenom u glicerin. Ponovite postupak dva do tri puta.

5. Prozori

Pomešajte glicerin i etilni alkohol u odnosu 1:10 i tom mešavinom obrišite prozore. Dugo vremena ni prašina ni prljavština neće naštetiti čistoći vaših prozora.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading