Očistite zidove bez krečenja: Potrebna su samo 2 sastojka koja sigurno imate u svom domu i ima da blistaju kao novi!

Vesti 18.01.2024 16:50 0

Proces krečenja ne samo da donosi svežinu i novu energiju u prostoriju, već pruža i priliku da se izrazi lični stil i estetske preferencije

zid

Shutterstock

Prilikom renoviranja doma, prvi korak je često čišćenje prljavih zidova, koji predstavljaju osnovu za estetiku i udobnost u našem životnom prostoru. Uprkos redovnom čišćenju kuće, zidovi se često zanemaruju, iako predstavljaju jednu od najvećih površina u domu.

Vremenom, bez obzira na njihovu prvobitnu boju, zidovi gube sjaj i postaju sivi, posebno kada su izloženi dimu ili pušenju u zatvorenom prostoru. Farbanje zidova je jedna od najčešćih metoda transformacije unutrašnjeg prostora. Restauracija stare boje je poseban izazov koji zahteva promišljen izbor novih nijansi, usklađenih sa postojećom dekoracijom

 

 

Proces krečenja ne samo da donosi svežinu i novu energiju u prostoriju, već pruža i priliku da se izrazi lični stil i estetske preferencije. Vraćanje ili promena stare boje može poslužiti kao prilika za ulazak u nove svetove boja koji bolje odražavaju trenutne trendove ili lične promene.

Uvek koristite čistu krpu pre svakog čišćenja. Ako je krpa već korišćena, pre upotrebe je operite samo prahom, a ne omekšivačem. Takođe pripremite kantu ili posudu za sredstvo za čišćenje. Takođe, držite pri ruci upijajući peškir od frotira da biste temeljno obrisali zid.

Uvek počnite da čistite prljavi zid od vrha ka dnu

Da biste uklonili mrlje kao što su tragovi od prljavih ruku, stopala ili cipela, koristite čistu krpu od mikrovlakana navlaženu vodom. Za dodatnu efikasnost dodajte malo alkoholnog sirćeta. Odnos vode i alkoholnog sirćeta treba da bude 1:1. Ova mešavina je efikasna i u uklanjanju masnih mrlja, ali u nju možete dodati i limunov sok koji rastvara masnoću.

Sirće

Shutterstock

 

Uklonite tvrdokorne mrlje mešavinom vode, amonijaka, sirćeta i sode bikarbone. Nežno nanesite mrlju, a zatim obrišite površinu suvom krpom.

Na zidovima dečije sobe često postoje tragovi hemijske olovke, mastila ili flomastera, takve mrlje možete pokušati da uklonite lakom za kosu. Naprskajte ga na čistu krpu, utrljajte mrlju i zatim je nežno uklonite. U nekim slučajevima delotvorni su i etanol ili aceton kojima natopite komad čiste vate i njome nežno prebrišete mrlju, prenosi Citymagazine.si.  

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading