Zagorelu poleđinu dna šerpe i tiganja koje mislite da je nemoguće očistiti, zapravo ćete lako oribati uz samo nekoliko sastojaka koje imate u svojoj kuhinji. Naime, za to su vam potrebni samo soda bikarbona, kuhinjska so, sirće, deterdžent za pranje sudova i papirni ubrusi.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Kako biste očistili zagorelo dno tiganja ili šerpe, pospite so i sodu bikarbonu preko celog dna, pa dodajte deterdžent za pranje sudova. Nemojte da sipate vodu. Dobro istrljajte žicom ili četkom, a zatim pokrijte dno papirnim ubrusom (2-3 komada) i prelijte ga sirćetom. Ostavite da odstoji 10-15 minuta pa sklonite ubrus.
Veći deo ostataka zagorele hrane će se skinuti sa ubrusom. Zatim još jednom istrljajte dno žicom za ribanje ili četkom i zasijaće kao novo!
Bonus video: