Planetarno popularni kuvar podelio je svoje tajne i otkrio najbolji recpt za pripremu toplog, alkoholnog napitka.
Sastojci:
2 mandarine
1 limeta
200 g šećera
6 karanfilića
1 štapić cimeta
3 lista lovora
1 štapić vanile
malo anisa
2 flaše crnog vina
Priprema:
Oljuštite mandarinu, limun i limetu i iseckajte ih komadoće. U veći lonac stavite šećer i uz lagano mešanje pustite da se otapi na srednjoj temperaturi, zatim dodajte koru citrusa, pa sve zalijte sokom mandarine. Dodajte štapić cimeta, karanfilić i lovor. Štapić vanile isecite uzdužno i dodajte ga naknadno u lonac, kratko promešajte i prelijte vinom tako da prekrije sve sastojke. Stavite da se smesa kuva na laganoj vatri najviše 5 minuta dok se šećer u potpunosti ne rastopi, nakon čega ćete dobiti gusti sirup. Dobijeni sirup baza je za savršeno ukusno kuvano vino iz kojeg ostatak alkohola pomešan naknadno na ovaj način neće ispariti.
Kada je vaš sirup poprimio kremastu strukturu, smanjite vatru i u lonac dodajte anis i nalijte ostatak vina. Lagano sve zagrevajte oko pet minuta, zapamtite da sirup ne treba da provri, potom vino natočite u čaše i poslužite.